logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
06.10.2021
Redakce

Jsem ohromně nadšený, že jsem dostal šanci, uvedl Herčík. Chválil diváky

Osmnáctiletý útočník Daniel Herčík prožil ve vítězném utkání s PSG Berani Zlín svůj extraligový debut. Nejproduktivnější junior Dynama po utkání zhodnotil svůj výkon, vyjádřil se k faulu na Bedřicha Köhlera a nabídl pohled na srovnání mezi nejvyšší soutěží a první ligou, kterou v uplynulém ročníku okusil.

První extraligový start, navíc vítězný. Jaké jsou vaše pocity?
Zaprvé jsem rád, že první zápas byl vítězný a zadruhé jsem ohromně nadšený, že jsem dostal šanci. Myslím si, že jsem nezahrál špatně. Bylo to docela dobré, i když tam mohly být lepší věci, ale myslím si, že na první zápas to docela šlo.

Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte a jak jste se na to připravoval?
V pondělí ráno mi volal pan trenér a ptal se, co dělám. Říkal jsem mu, že jsem byl na úřadě pro pas, ptal se, jestli můžu přijet na stadion. Přijel jsem, zatrénoval jsem si s Áčkem a poté mi řekl, že v úterý nastoupím. Panovala spokojenost, byl jsem rád.

Byla příprava na debut v něčem speciální?
Ještě v pondělí večer jsem měl posilovnu s juniorkou. Nebyla moc lehká, nohy mě bolí ještě teď, ale jinak speciální nebyla, bylo vše tak, jak má být.

Hned při prvním střídání přišel faul na soupeře, který byl rozhodčími připsán vám, a následovalo trestné střílení...
Ne. To tady musím svést na Michala Hrádka (úsměv). Já jsem naskočil na svoje první střídání a on ho hned zahákoval, takže hned nájezd.

Co vám řekli trenéři na první nepovedené střídání, uklidňovali vás?
Začali jsme špatně. Nebylo to od nás dobré. Po prvním gólu si myslím, že jsme se probrali a začali jsme hrát lépe. Srovnali jsme a co mohu říci, tak od druhé třetiny to byl dobrý výkon. Ta první se tolik nepovedla.

I kvůli celé řadě vyloučení jste se nedostával do hry tolik pravidelně. Jak pro vás bylo náročné se zkoncentrovat na další střídání?
Já jsem se snažil pořád udržovat na nohách, abych byl v tempu, dělal jsem dřepy, aby mě nebolely nohy a myslím si, že to šlo. I když jak byla ve třetí třetině ta pětiminutová přesilovka, tak na konci to bylo těžké. Tam byl pak brejk a už jsem myslel, že tam nedojedu. (smích)

V utkání jste měl několik zajímavých příležitostí, jakou byste vypíchnul?
Tu ve druhé třetině. Filip Koffer nahrával od mantinelu na střed a já jsem to chtěl dát brankářovi mezi nohy. To si myslím, že mělo skončit gólem.

Jak sis užíval atmosféru a děkovačku po konci utkání?
Fanoušci jsou tady nejlepší v republice. Byla to paráda. Jsem rád, že jsem si mohl konečně před nimi zahrát. To bylo super. A užil jsem si i děkovačku, bylo to fajn.

Jaké jsou rozdíly mezi nejvyšší soutěží, druhou ligou a juniorkou?
Je to ohromný rozdíl i mezi Tipsport extraligou a Chance ligou. Hráči jsou vyspělejší a je to i mnohem rychlejší, je těžší si na to navyknout, ale dá se to zvládnout.

Co ti zápasy v seniorském hokeji dávají?
Zatím sbírám první zkušenosti s mužským hokejem a ukazuje mi to, co mám zlepšovat a v čem se více zdokonalovat.