logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
24.03.2021
Redakce

Jde to správným směrem. Příští sezonu budeme silnější, hodnotí Zohorna

Pardubice nestačily ani ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání na soupeře z Mladé Boleslavi. Porážce 3:5 nezabránilo ani vedení 3:0, ani výborných třicet minut, kdy Dynamo udávalo tempo utkání hry. Nakonec domácí hokejisté dobře rozehrané utkání ztratili, což mrzí nejen Tomáše Zohornu.

Pardubicím sice utekly první dva zápasy, od třetího utkání se ale houževnatému soupeři dokázaly vyrovnat, přesto ani jedno utkání nedotáhly do vítězného konce. „První dva zápasy jsme Boleslavi přenechali, nevím proč. Včera jsme se dostávali do toho svého. Dneska jsme byli dvě třetiny troufám si tvrdit suverénně lepší tým. Pak ale nevím, co se stalo… Prostě jsme se sesypali a je po sérii,“ vyjádřil se Tomáš Zohorna k průběhu celé série.

Dynamo po postupu z předkola proti Karlovým Varům šlo na Mladou Boleslav bez většího odpočinku, to ale podle zkušeného pardubického centra nehrálo vůbec žádnou roli: „Žádná únava nebyla. Nemyslím si, že by v tom měla být.“

Mladá Boleslav také ukázala, že dokáže trestat časté vyloučení soupeřů, v přesilových hrách byla velice efektivní. Proměnila hned osm přesilových her. „Měli jsme hodně faulů, které si nemůžeme dovolovat. Nevím, kolik z těch čtyř zápasů jsme začínali dvěma oslabeními. Už jenom to je pro začátek zápasu špatné, nepříjemné. Nemělo by se to stávat, už vůbec ne v play-off,“ ví dlouholetý hráč Chabarovsku. „Oni mají dobré přesilové hry a to rozhodlo. Oni góly dávali a to v dnešním hokejovém světě převážně rozhoduje,“ dodal.

Naopak pardubickým hokejistům přesilové hry v této sérii nesvědčily. „Chtěli jsme hrát stále tu naši hru jako dříve. Bylo potřeba hodně věcí změnit, a ne úplně ke všemu jsme se dostali, abychom třeba trochu jinak rozehrávali. Udělali velkou změnu na soupeře, dobře nás přečetli. Hodně málo jsme stříleli, přihrávky nám vypichovali. Byl to v přesilovkách víc boj než střelba,“ řekl Zohorna.

Po návratu z KHL se Tomáš Zohorna v průběhu sezony připojil k týmu a pomohl k vzestupu Dynama. V sedmnácti zápasech zaznamenal skvělých 15 bodů.

„Já jsem strašně rád, že jsem se mohl pro tuhle sezonu vrátit, mohl být tady s kluky. Samozřejmě mě výsledek mrzí, protože si myslím, že tým má na semifinále, ale skončili jsme ve čtvrtfinále. I tak si ale myslím, že tým byl dobře poskládaný. Jsem rád, že tady máme hodně mladých kluků, kteří, když budou makat, to dotáhnou opravdu hodně daleko, mají opravdu velký potenciál. Jde to dobrým směrem. Ale teď to je tak, jako to je. Skončili jsme, je potřeba si odpočinout a připravovat se na příští rok. I když si myslím, že tým, ač tady budu nebo ne, bude ještě o dost silnější a věřím v to, že příští rok se dostaneme dál,“ popsal celkový dojem z celé sezony dvojnásobný mistr extraligy s Pardubicemi.

I přes zklamání z neúspěchu ve čtvrtfinále se v Pardubicích podle něho opět blýská na lepší časy a bude se s nimi v dalších sezonách muset počítat. „Sice jsem byl dlouho pryč, ale jsem rád, že se to zachránilo a klub se podařilo zvednout i díky panu Dědkovi. Jde to dobrým směrem a teď je to na vedení, aby vše sestavilo. Ostudu jsme letos určitě neudělali… Ale jak se řekl, tým byl silný a měl jít dál,“ uzavřel Tomáš Zohorna.