logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
09.10.2020
Tisková zpráva

Hokejová extraliga se od pondělí 12. října na dva týdny přeruší

Na základě nových vládních opatření v boji s pandemií koronaviru COVID-19 se od pondělí 12. října přeruší na dva týdny všechny profesionální a amatérské sportovní soutěže. Pro pardubické Dynamo to znamená odložení dalších čtyř utkání.

Situace je pro nás o to nepříjemnější, že jsme se v příštím týdnu měli vrátit k extraligovým zápasům po nucené karanténě. K dosavadním pěti odloženým utkáním tak přibydou další čtyři s Vítkovicemi (19. 10.), v Českých Budějovicích (20. 10.), v Karlových Varech (23. 10.) a s Kometou Brno (25. 10.).

V současné době je naším nejbližším naplánovaným utkáním zápas 14. kola s Bílými Tygry z Liberce, který by se měl odehrát v pátek 30. října.

„Před pár dny jsme řešili situaci, zda hrát bez diváků, což nakonec kluby i přesto, že pro většinu z nich to znamená po ekonomické stránce boj o přežití, odsouhlasily. Nově vydaná opatření jsou pro nás a pro celý hokej ranou do vazu. Zakazují nám nejen hrát, ale i trénovat. Podle mého názoru je to pro profesionální sport likvidační,“ myslí si člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Další kroky budou podle něho kluby řešit v pondělí na mimořádné valné hromadě Asociace profesionálních klubů (APK): „Celou situaci řešíme s představenstvem APK i s manažery ostatních klubů. Myslím si, že při promořenosti celé hokejové komunity za uplynulé období, není hokej v této chvíli společensky nebezpečný, a proto nesouhlasím s těmito nařízeními.“

Informace o hráčské kabině podal asistent trenéra Michal Mikeska. „Vzhledem k tomu, že jsme se teprve dnes sešli se všemi hráči po ukončení karantény a hned jsme se dozvěděli, že od pondělí opět končíme... Tak budeme teď do neděle trénovat na ledě a musíme vymyslet, co bude od pondělí,“ řekl Michal Mikeska.

Ten rovnou naznačil, co pardubické hokejisty čeká: „Trénovat venku po malých skupinách. Vrátíme se tam, kde jsme byli někdy v květnu nebo červnu. Není možné, abychom po desetidenní karanténě dalších čtrnáct dní nic nedělali. Je to velmi nešťastná a těžko řešitelná situace. Ale nějak ji vyřešit musíme.“