logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
19.01.2020
Redakce

Herní projev byl velmi dobrý, chválí tým Vondrka. Důvěru chce splatit výkony

Praha – Na dresu ještě ani neměl našitou jmenovku, jeho přestup se totiž narychlo řešil jen den před zápasem v hlavním městě. Ani to ale Michalu Vondrkovi nezabránilo, aby proti Spartě vstřelil svou první branku v novém působišti. „Doufám, že budu hodně hrát a důvěru Pardubicím splatím svými dobrými výkony, abychom extraligu vybojovali,“ těší se na další zápasy pardubická posila.

Topstory video.

Proti Spartě byl společně s Janem Zdráhalem ze všech hráčů Pardubic nejvíce vidět, Vondrkův gól však nestačil na výhru v základní hrací době. „Velká škoda, že jsme nevyhráli, já sám jsem v závěru dvakrát jel dva na jednoho, takže to mě štve. V naší situaci je ale i bod dobrý,“ popisuje po prvním zápase v Dynamu Vondrka. Pardubice byly Pražanům rovnocenným soupeřem a vyrovnaný duel nakonec rozhodlo až prodloužení, Vondrka tedy situaci nevidí příliš černě. „Moje branka povzbudila celý tým, myslím, že celkově jsme nehráli špatně, až na pár výpadků,“ okomentoval utkání. „Herní projev byl dnes z naší strany velice dobrý, jde jen o to, abychom dávali více gólů, potřebujeme jen vypilovat některé detaily a zlepšit zakončení,“ myslí si bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2012.

Za svůj přesun na východ Čech je Vondrka rád, těší se především na větší prostor na ledě, ale i na nové spoluhráče. „Domluva byla rychlá, přestup se rodil během včerejška a myslím, že to je výhodná výměna pro všechny tři strany,“ dodal Vondrka ke změně působiště. Vzhledem k možnému sestupu říká: „Parta je dobrá a já doufám, že uděláme vše pro to, abychom nesestoupili. Já chci Pardubicím pomoct a doufám, že se to povede.“

Hned proti pražské Spartě dostal Vondrka dost prostoru na hřišti, v zápase odehrál téměř 23 minut. „Ano, potřebuju hodně času na ledě, to je pro mě ideální. Potvrdil jsem si, že fyzicky na tom jsem velmi dobře a za své včerejší rozhodnutí jít do Pardubic jsem hrozně rád,“ komentuje první ostrý start za Dynamo sedmatřicetiletý útočník. Hrozbu v podobě posledního místa si příliš nepřipouští. „Pod tlakem jsou všichni, já jsem pod ním zvyklý hrát dvanáct let. Věřím, že to nastartujeme a budeme vyhrávat,“ prohlásil Michal Vondrka.