logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
07.07.2022
Jakub Cimburek

Fotbal, basketbal i gymnastika. Základna má za sebou všestrannou letní přípravu

Nejmenší naděje Dynama Pardubice ukončily na konci června letní přípravu na novou hokejovou sezonu. Letní příprava byla zaměřena na všestrannost a děti si tak během tréninků vyzkoušeli několik sportů.

Ročníky 2012 až 2015 zahájily letní přípravu na začátku května. Nejstarší ročník trénoval každý všední den, ročník 2013 čtyřikrát v týdnu a nejmladší ročníky 2014 a 2015 třikrát týdně.

Trenéři nejmladších kategorií Dynama se v rámci letní přípravy snaží zaměřovat na všestrannost. Proto navázali spolupráci s trenéry fotbalu, basketbalu a gymnastiky a děti měly tréninkový týden velice pestrý.

Během dvou tréninkových měsíců si mladí hokejisté užili také dvě teambuildingové akce a přínosnou besedu s pardubickým odchovancem Tomášem Noskem, který momentálně působí v Bostonu Bruins. Kluci si na Tomáše připravili spoustu otázek, nejen o hokeji a NHL, ale také o škole či stravování.

„S letní přípravou jsem spokojený. S kolegy, které mám u sebe v základně jsme se shodli, že přidat další sporty, jakožto basketbal, fotbal a gymnastiku, bylo velice přínosné. Moc nás to bavilo a i pro kluky to bylo velice pestré. Bylo také zajímavé pozorovat trenéry z jiných sportů, jaký mají přístup a jak se projevují,“ zhodnotil přípravu trenér základny Michal Křečan.

Nyní mají děti volno a užívají si prázdniny. Ty nejstarší (2012 a 2013) dostaly na prázdniny domácí pohybové úkoly, aby se mohly nadále rozvíjet. V červenci se v enteria areně uskuteční tradiční hokejová škola Dynama, které se zúčastní spousta hráčů ze základny. Na začátku srpna poté nastoupí na led všechny ročníky týmově.