logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
25.01.2020
Redakce

Dynamo posílí zkušený obránce z KHL

PARDUBICE — Dynamo rozšiřuje své obranné řady, na východ Čech přichází bek Stepan Zakharchuk, který má mnoho zkušeností z KHL. V rámci nejvyšší ruské hokejové soutěže odehrál 424 utkání.

Stepan Zakharchuk v letošní sezoně působil jako kapitán týmu Neftekhimik Nizhnekamsk a v jednačtyřiceti utkáních získal dvanáct bodů. Díky jeho fyzickým parametrům je jeho předností tvrdá hra. Nicméně další jeho doménou je tvrdá střela a přehled ve hře.

„Management klubu při hledání hráčů pro posílení a doplnění týmu upřednostňoval hráče, kteří jsou spjati s Pardubicemi (Tomáš Rolinek, Karel Nedbal nebo Daniel Voženílek). Nicméně dohody mezi kluby ze začátku sezony nám neumožňují si tyto hráče stáhnout do Dynama a proto jsme hledali i v zahraničí. Jsme velice rádi, že se nám podařilo domluvit angažmá se Stepanem, který má obrovské zkušenosti z KHL, které nám, pevně věřím, pomůžou v závěru sezony. Angažmá se Stepanem se zdařilo jen díky tomu, že mu v Rusku vypověděli smlouvu na základě toho, že byl účastníkem dopravní nehody,” řekl Dušan Salfický, člen představenstva hokejového klubu.

Stepan začal svou profesionální kariéru v roce 2004 v týmu CSK VVS Samara v druhé Ruské lize. V tomto klubu působil až do roku 2008, během této doby zaznamenal 42 bodů a 404 trestných minut ve 162 utkáních. Další sezonu už debutoval v KHL. Nejprve nastupoval za tým Lada Togliatti, kde hrál necelé dvě sezony, poté však začaly v klubu finanční problémy. Stepan spolu se spoluhráči předložil žádost o ukončení své smlouvy a po nějaké době vedení klubu převedlo všechna práva na tým Kazan Ak Bars. S novým týmem dokázal urostlý obránce v sezoně 2009/2010 vybojovat Gagarinův pohár, který získává vítěz play-off v Kontinentální hokejové lize. V týmu Kazan Ak Bars působil celých osm ročníků až do sezony 2017/2018. Poté nastupoval za tým Torpedo Nizhny Novgorod nebo Admirál Vladivostok. Před začátkem letošní sezony podepsal smlouvu s klubem Neftekhimik Nizhnekamsk, kde nosil kapitánské céčko.

Stepan Zakharchuk

  • Post: obránce
  • Datum narození: 30. listopadu 1986
  • Výška: 194 cm
  • Hmotnost: 104 kg
  • Držení hole: levé