logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
20.11.2021
Redakce

Dva zápasy, osm kanadských bodů. Potřeboval jsem se probrat, tvrdí Herčík

Junioři Dynama jsou po reprezentační přestávce nezastavitelní. Mezi pravidelně produktivní hráče patří Daniel Herčík, který hattrickem přispěl k vítězství 7:3 nad Kometou Brno a následně pěti body (2+3) zničil České Budějovice. Motor si z Pardubic odvezl deset branek. „Jsem rád, že jsem přispěl góly i asistencemi, ale hlavní jsou týmové body. Potřebovali jsme je jako sůl,“ uvedl talentovaný útočník.

Před reprezentační pauzou měli junioři Pardubic šest porážek v řadě. Po přestávce bodovali naplno v obou duelech, soupeřům navíc uštědřili pořádné debakly. Kometa Brno padla na východě Čech 3:7, České Budějovice dokonce 2:10. „Pomohla nám reprezentační přestávka. Všechno jsme si během ní vyříkali, potrénovali jsme a začali šlapat jako tým. Pevně doufám, že to takhle bude pokračovat,“ uvedl po zápase s Motorem Daniel Herčík.

Osmnáctiletý talent Dynama nasázel Brnu hattrick, proti Motoru vstřelil dva góly a na tři přihrál. „Hlavně jsem rád za týmové body, potřebujeme je jako sůl. Mám být jedním z tahounů, takže jsem rád, že jsem přispěl góly i asistencemi. Už jsem se potřeboval trochu probrat,“ doplnil nadějný forvard.

Přitom měly Pardubice v utkání s Českými Budějovicemi špatný vstup do utkání, inkasovaly již v první minutě. „Byl to smolný gól. Řekl bych, že jak jsme porazili Brno, tak jsme si všichni začali více věřit. Nezaskočilo nás to a ještě více jsme se semkli a začali hrát. Důležité bylo, že jsme nezačali tahat puky, hráli jsme pořád stejně,“ liboval si po zápase odchovanec Dynama.

Východočeši proti Motoru využili dvě přesilové hry, stejně jako předtím proti Kometě. „Trochu jsme je potrénovali a řekli jsme si, jak je chceme hrát. Konečně jsme je také proměnili. První gól padl po důrazu Ondry Šťastného. Při tom druhém jsem nevěděl, co s pukem, tak jsem vystřelil a hezky to tam zapadlo,“ usmíval se lídr týmu. „Pořád si ale myslím, že je co zlepšovat,“ dodal.

„Cíle jsou pořád stejné jako na začátku. Chceme dojít do play off a tam vydržet co nejdéle to půjde. Ideální by bylo vyhrát titul, protože tu máme skvělou partu,“ přeje si talentovaný útočník. „Co se osobní stránky týče, rád bych se vrátil do národního týmu, kde jsem kvůli zraněním a posléze COVIDu za poslední dva roky skoro nebyl. Samozřejmě se chci neustále zlepšovat, abych se v příštích sezónách usadil v hlavním týmu. Doufám, že ještě v této sezóně v áčku nebo ve Vrchlabí šance přijde,“ řekl na závěr Daniel Herčík.

Našlápnuto k tomu má, v 18 zápasech nejvyšší juniorské soutěže posbíral 26 bodů (14+12) a je nejproduktivnějším hráčem Dynama a desátým v celé lize.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej