logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
12.08.2020
Redakce

Druhé derby ve třech dnech, Dynamo zavítá do Hradce

Domácí prohra v derby je minulostí, Generali Česká Cup ve čtvrtek pokračuje dalšími zápasy, a Pardubice tak mohou znovu bojovat o první místo v tabulce skupiny C. Hradec Králové zatím sice neprohrál, na jeho ledě se to však může změnit. Druhý vzájemný zápas s královéhradeckými hokejisty čeká na Dynamo od 18:00.

Topstory video.

V rámci Generali Česká Cupu již Dynamo sehrálo zápas se všemi soupeři své skupiny, naposledy podlehlo 0:1 na domácím ledě ve východočeském derby. Po jednodenní pauze je však na programu další duel s rivalem z Hradce Králové, tentokrát pod Bílou věží. Pardubice tak mají možnost napravit svou zatím jedinou porážku. Ačkoli byl zápas vyrovnaný a Pardubice mohly mnohokrát skórovat, body si odvezl soupeř.

„Utkání mělo slušný náboj. Myslím si, že jsme měli v první třetině převahu, ale gól jsme bohužel nevstřelili. Ve druhé třetině jsme hráli čtyři přesilové hry, nehrajeme je špatně, ale chybí tam finální nahrávka. Je tam málo střel na bránu, takže máme určitě na čem pracovat,“ komentoval vývoj zápasu Milan Razým.

Prostor na zlepšení se určitě nachází v ofenzivě, početních výhod měli totiž domácí hokejisté dokonce sedm. „Rozhodně musíme víc střílet. Máme daný nějaký plán, který bychom měli dodržovat, ale občas to chce někdo z nás vzít na sebe a potom nám to neklape,“ myslí si o nevyužitých přesilovkách útočník Jan Mandát.

Po středečním tréninku hovořil také o způsobu hry rivala z východních Čech: „S Hradcem jsou to vždy svižné zápasy, mají rychlý tým. V úterý jsme jim ale stačili, dokonce si myslím, že jsme byli i lepší a přebruslovali je.“

S výkonem byli spokojení i trenéři, kteří ovšem nezapomínají ani na analýzu chyb. „Je léto, je na čem pracovat. Rozebrali jsme si úterní zápas a doufáme, že v Hradci to bude ještě lepší,“ popsal Michal Mikeska rozpoložení v týmu. I on hodnotil první derby pozitivně, z nedostatků ve hře se však Pardubice musí poučit.

„Byli jsme velmi spokojení s první třetinou, vypracovali jsme si tlak i šance, měli jsme dost střel na branku,“ okomentoval Mikeska svůj pohled na výkon Dynama a přemýšlel, proč nakonec uspěl Hradec. „Líbilo se nám i držení kotouče v útočném pásmu, na druhou stranu jsme udělali hodně nevynucených chyb. A soupeři jsme tím nabídli také dost šancí, včetně té největší, kterou využil,“ dodal Mikeska.

Sestava HC Dynamo Pardubice z minulého utkání:

Klouček – Vála, Nakládal, Mikuš, Holland, Kolář, Hrádek, Bučko – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Kusý, Claireaux, Paulovič – Kratochvil, Zeman, Machala.

Hradec jede na vítězné vlně

Soupeř ze sousedního krajského města vyhrával v úvodních dvou duelech stejným poměrem, jako Pardubice. V prvním zápase Hradec Králové porazil venku HC Olomouc 5:2 a poté se na domácím ledě utkal s Kometou Brno, kterou přetlačil 2:0.

V úterý pak Hradečtí přidali třetí výhru, hubené vítězství 1:0 se ale nerodilo lehce. „Pro nás to byl nejtěžší z těch tří zápasů, co jsme zatím měli. Pardubice měly dobrý pohyb, chodily po nás a my jsme s tím měli ze začátku problémy,“ přiznal asistent trenéra Mountfieldu David Kočí.

Díky výhře je teď Hradec Králové v čele skupiny C. „Je to určitě dobré vítězství. V kabině jsme si chtěli nastavit vítěznou mentalitu. Chceme vyhrát každé utkání, ať se to naučíme. I takové zápasy 1:0 jsou,“ okomentoval zatím nejtěsnější duel poháru Petr Zámorský.My obránci se musíme naučit hrát pod tlakem, takže věřím, že nás to zase posunulo dál, nastartovalo do další práce a zase budeme o krůček lepší,“ vážil si výhry proti Pardubicím zkušený zadák.

Za klíč k úspěchu ale považoval David Kočí především zlepšenou souhru Hradce. „Vázla nám trochu rozehrávka, kterou jsme potom zlepšili. Když poté chodily kotouče lépe na hole, tak se zlepšila celá naše hra, ale byl to pro nás těžký zápas,“ řekl.

Paradoxně i v Hradci, podobně jako v Pardubicích, řešili po zápase nízkou efektivitu zakončení. A také špatné přesilovky, Mountfield jich v úterý nevyužil pět. „Chceme vyhrát. Věci, co v úterý nešly, zlepšíme. Určitě se na to podíváme, potrénujeme a věřím, že ve čtvrtek to bude ještě lepší,“ vzkázal před odvetou Zámorský.

Sestava Mountfield HK z minulého utkání:

Mazanec – Nedomlel, Zámorský, Čáp, Jank, Šalda, Pavlík F., Pilař – Lev, Cingel, Smoleňák – Sklenář, Růžička, Klíma Kel. – Perret, Klíma Kev., Jergl – Pavlík R., Koukal, Orsava.