logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
19.01.2021
Redakce

Demolice Zlína! Dynamo slaví v EHL další vítězství, Beranům nedalo šanci

Už čtvrté vítězství z pěti odehraných utkání si připsali hráči Dynama v nové sezoně Enyaq Hockey League, díky čemuž se minimálně do úterního odpoledne dotáhli na samé čelo tabulky. Po jasném vítězství 5:0 nad Zlínem mají totiž na svém kontě už 12 bodů, stejně jako ostatní nejlepší týmy v soutěži.

Na rozdíl od předchozích duelů, které byly často vyrovnané a rozhodovalo se až v zápasech dva na dva, bylo tentokrát jasno už po třech singlech. A to po naprosto jednoznačných výhrách, když celkové skóre z úvodních tří zápasů se Zlínem bylo 23:2!

Vůbec nejjednoznačnější vítězství si v pondělí večer připsal kapitán Dynama Michal "hcpce1996" Vaněk, který porazil zlínskou jedničku Mikina 10:1.

„Do zápasu jsem dobře vstoupil a hned v první minutě jsem se dostal do vedení 1:0. Bohužel hned po půl minutě jsem inkasoval vyrovnávací branku po chybné rozehrávce s brankářem a okamžitě mi probleskl hlavou zápas s plzeňskou jedničkou, kdy jsem stejnou chybou dostal Plzeň do vedení a z této branky jsem se do konce zápasu neoklepal,“ popsal Michal úvod svého duelu.

Jeho obavy však tentokrát byly zbytečné, zbytek utkání naprosto ovládl: „V tomto zápase jsem se naštěstí vzápětí dostal zpět do vedení a v první třetině jsem soupeři vstřelil další 4 góly a vedl jsem 5:1. V dalším průběhu zápasu jsem se soustředil na obranu a podařilo se mi přidat i dalších několik branek.“

Druhé pardubické vítězství si připsal Jaroslav "Jarin" Řehoř, na kterého nestačil zlínský Johnleclaire, který mu dokonce nevstřelil ani gól a Jarin tak vyhrál 6:0. Vítězný třetí bod si pak připsal v utkání trojek týmů Adam "CallmePablo" Čejka, který také přejel svého soupeře Pikeje 7:1.

„Adam od začátku zápasu diktoval tempo hry a vyhrál jednoznačně 7:1. Vítězství bylo naše,“ nezastírá Michal Vaněk radost nad jednoznačným průběhem duelu se Zlínem.

Čtyřhry se tak už dohrávaly pouze z povinnosti a hned ta první přinesla nejvyrovnanější průběh, když Michal s Jarinem porazili zlínskou dvojici Mikin, Johnleclair 5:3 „V zápase jsme pokaždé vedli a došli jsme si s Jarinem v klidu pro čtvrté vítězství v této sérii. V posledním zápase jsme pak s Adamem porazili zlínskou dvojici Mikin, Pikej opět jednoznačně 9:2,“ dodal k doslova demolici Zlína kapitán Dynama.