12.07.2022
Filip Matoušek

Zástupce Dynama září na Mistrovství světa! Dokážeme se vyrovnat nejlepším na světě, říká Dzouvi

Velké překvapení se povedlo českým reprezentantům, kteří ve čtvrtfinále Mistrovství světa IIHF ve hře NHL22 vyřadili favorizovanou Kanadu. Cennou výhru může slavit také zástupce pardubických barev, Adam „Dzouvi“ Menšík, který vyhrál oba své zápasy a velkou měrou pomohl českému týmu do semifinále, které čeká české hráče v sobotu.

Dzouvi zasáhl celkem do dvou utkání čtvrtfinálové série eWorld Championship. Hned na úvod zařídil Česku první výhru, když porazil kanadského soupeře 3:2. Ve druhém utkání následně Dzouviho spoluhráč Josef „Pepcastachurcik“ Stachura nestačil na Kanaďana s přezdívkou Regs84. Poté se však opět vyznamenal zástupce Dynamo Eclot, který zvítězil 5:2. Postup do semifinále pak pečetil Stachura, po jehož remíze 1:1 se mohli čeští reprezentanti radovat z historického úspěchu.

„Dali jsme si před turnajem cíl, že chceme být v top 4, takže už teď to bereme jako velký úspěch. Když už jsme postoupili do semifinále, tak to chceme celé vyhrát. Je skvělé vidět, že se dokážeme vyrovnat nejlepším hráčům na světě a navíc je porážet," říká po cenném vítězství nad týmem ze světové špičky Dzouvi.


Po celkové čtvrtfinálové výhře 11:9 čeká na české reprezentanty další těžký soupeř. V semifinále vyzvou výběr Spojených států amerických. „Nikdy jsme s Amerikou nehráli, víme ale, že oba jejich hráči jsou hodně silní soupeři a čekáme, že to bude podobně těžké, jako to bylo s Kanadou," říká pardubický rodák, fanoušek Dynama a dlouhodobá česká jednička na virtuálních ledových kluzištích, která stojí například také za úspěšnou obhajobou titulu Dynama v ENYAQ hokejové lize.

Souboj o účast ve finále vypukne v sobotu od 20:30 a sledovat ho můžete zde.