10.01.2022
Redakce

Zápasy s Libercem jsou pro mě speciální, říká Musil

Ještě loni byl v Home Credit Areně doma a v zápasech oblíbencem libereckých fanoušků. Včera ale gólem přispěl k výhře Dynama nad Bílými Tygry. V zápase se navíc dostal do několika soubojů, po kterých na něj domácí fanoušci křičeli nevybíravé výrazy. „To k tomu samozřejmě patří,“ říkal po utkání útočník Adam Musil.

V Liberci působil dva roky, vypracoval se v klíčového hráče týmu a poprvé si zahrál za národní tým. Nyní už pod Ještěd jezdí jako soupeř ve dresu Dynama. „Kluky mám tady všechny rád. Jsem vděčný i vedení, které mi dalo velkou příležitost se zlepšovat nejen po hokejové stránce. Každý zápas, co proti sobě hrajeme, je speciální a jezdím sem rád,“ říkal po zápase Adam Musil.

Během zápasu jde ale podle něj kamarádství stranou. „Když je zápas, tak na dvě a půl hodiny kamarády nejsme. Je to hokej, ne nic osobního, jinak tam mám všechny rád.“

Zápasy s Libercem jsou v letošním roce velmi vyrovnané, výjimkou nebyl ani ten včerejší. „Každý zápas je těžký. Myslím si, že s Libercem, ať už je to na začátku, uprostřed, nebo na konci sezony, zápasy budou vždycky těžké. S ničím jiným jsme nepočítali. Jsme rádi za dva body,“ říkal s úlevou pardubický útočník.

Adam Musil se proti svému bývalému klubu trefil už podruhé, gól dal Kváčovi už v předchozím vzájemném duelu v Pardubicích. Podle svých slov ale proti Bílým Tygrům žádnou speciální motivaci nemá a hraje stejně jako proti jiným soupeřům. „Myslím si, že se snažím hrát svoji hru každý zápas.“

Zápasy Dynama s Libercem jsou v letošní sezoně zajímavé góly v poslední minutě. V každém dosavadním vzájemném střetnutí rozhodl gól v posledních vteřinách o vítězi nebo dělbě bodů. Také ve včerejším zápase Dynamo do poslední chvíle věřilo, že zápas není ztracený. „Každý zápas si věříme. Máme kvalitní tým na to, abychom si věřili. S Libercem není žádný zápas jednoduchý a musí se hrát do poslední minuty,“ uzavírá Adam Musil.