26.02.2021
Redakce

Zápas rozhodly nešťastné góly soupeře, mrzí po utkání s Boleslaví Kousala

Pardubickým hokejistům to na ledě Bruslařů nevyšlo. Po srdnatém boji padli v rámci 48. kola Tipsport extraligy 2:5 a na vítězství tak čekají již čtyři zápasy. Do Mladé Boleslavi vyslalo Dynamo omlazenou sestavu, protože někteří klíčoví hráči absentují. Kdo nechyběl, byl Robert Kousal, kterému se povedlo na konci druhé třetiny vykřesat pro Pardubice naději. „Nehráli jsme úplně špatně, ale teď doma proti Českým Budějovicím už vyhrát musíme,“ říká odhodlaně.

Dynamo přijelo do Mladé Boleslavi ve značně okleštěné sestavě. Pardubicím chyběli první dva centři, do hry se tak naopak dostali mladší hokejisté. „Vypořádali se s tím celkem slušně,“ pochválil Robert Kousal benjamínky v sestavě. „Absence ale samozřejmě zabolí. Zohorna a Poulíček jsou naši nejlepší centři, dnes nám chyběli,“ dodal autor druhé trefy Pardubic.

Právě Kousalův gól dodal týmu naději, sekundu před koncem druhé třetiny přišlo snížení na 2:3. „Když jsem dostal puk, tak na mě spoluhráči křičeli, že je pět sekund do konce. Věděl jsem, že musím těsně za modrou čárou vystřelit. Snažil jsem se to schovat za protihráče, ale popravdě musím říct, že jsem úplně nečekal, že z toho padne gól,“ zhodnotil závěr prostřední části pardubický útočník.

„Domácí dobře bruslí a napadají, vždy se tu hraje ve velkém tempu. My máme hodně zraněných, přijeli jsme s redukovanou sestavou. Myslím, že jsme se s tím nepopasovali úplně špatně, ale zápas rozhodly nešťastné góly Mladé Boleslavi,“ říká třicetiletý forvard se zkušenostmi ze tří zahraničních soutěží.

Pardubice musí před vyřazovacími boji zabrat, protože s Bruslaři zapsaly už čtvrtou porážku v řadě. Toho si je Robert Kousal moc dobře vědom: „Teď máme doma České Budějovice. Není na co čekat, ať hrajeme v jakékoliv sestavě, tak to na svém ledě musíme zlomit a vyhrát.“