03.11.2021
Redakce

Za výhrou jsme si šli víc než Litvínov, těší navrátilce Anděla

Lukáš Anděl se po dvouzápasové absenci vrátil do pardubické sestavy a asistencí na gól Ondřeje Rohlíka přispěl k obratu Dynama nad Litvínovem z 1:2 na konečných 4:2. Jak viděl svůj návrat do sestavy a je rád, že je zpět mladá čtvrtá lajna?

Byl to z vašeho pohledu povedený návrat do sestavy?
Jsem moc rád, že jsem opět dostal nominaci na utkání a moc jsem se těšil. Zápas jsem si chtěl užít a mám radost, že jsme vyhráli.

Lišila se nějak vaše příprava, když jste minulé zápasy nehrál?
Připravoval jsem se i společně s kondičním trenérem, pilovali jsme kondici, bruslení. Chyběl jsem jen dva zápasy, takže to tak hrozné nebylo.

Hodně rychle jste inkasovali, jaké byly následně pokyny od trenérů?
Tam jsme to špatně přečetli a z ničeho nic jsme dostali gól. Chtěli jsme se z toho rychle oklepat a hrát to, co jsme si řekli. Ve druhé třetině jsme to pak otočili a šli jsme si za výhrou daleko víc než Litvínov.

Co obrátilo zápas ve váš prospěch po druhé inkasované brance na 1:2?
Podle mě bylo důležité, že jsme hned další střídání vyrovnali na 2:2 a nemuseli jsme se s nimi dlouho tahat. Pak jsme přidali třetí gól a už se to otočilo. Šli jsme si za tím a zaslouženě jsme vyhráli.

Připsal jste si asistenci u branky Ondřeje Rohlíka, který se opět prosadil z rychlého úniku. Máte toto nějak secvičené?
Domluvené to nemáme. Odrazil se puk v našem obranném pásmu a viděl jsem, že je Ondra rozjetý, tak jsem mu to tam hodil do jízdy. On pak už jel sám a vystřelil pod vyrážečku, to je jeho klasika. Já jsem měl jen radost, že mu to tam padlo a takto jsme srovnali.

Trenéři se vrátili zpět k vaší mladé čtvrté lajně. Jste za to rádi?
S kluky se dobře známe, takže nebylo těžké se vrátit zpátky. O to lehčí byl můj návrat, věděli jsme, co od sebe čekat. Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas a musíme v tom pokračovat.

Je výhra nad Litvínovem ještě o to důležitější, protože přišla po ne příliš povedeném duelu ve Vítkovicích?
Určitě. Za chvilku bude reprezentační přestávka a před ní je důležité vyhrávat zápasy, aby byl větší klid na práci při pauze.

Přišlo opět přes 7000 diváků, doma jste vyhráli počtvrté v řadě, jak moc vám pomáhají?
Já si užívám každý domácí zápas, fanoušci tu jsou vynikající. Pokaždé se těším na děkovačku, takže jsem rád, že doma vyhráváme a můžeme si to užít.