20.09.2019
Redakce

Za prostor se odměnil. Už bylo na čase, smál se dvoubodový Mandát

LITVÍNOV - Třetí extraligové kolo mělo v pardubickém týmu jednoho hrdinu. Na obou gólech Dynama se totiž výrazně podílel třiadvacetiletý útočník Jan Mandát, který si zapsal dva body za gól a asistenci.

Janu Mandátovi zápas proti Litvínovu sedl, po asistenci v první třetině vsítil v závěrečné dvacetiminutovce vítěznou branku a tím naklonil na stranu Dynama nesmírně důležité tři body. „Dva body v zápase? To se mi za celou loňskou sezonu nepovedlo," usmíval se šťastný útočník a dodal: „Dostávám hodně prostoru na ledě a už bylo na čase, abych pomohl. Tři body jsou ale jednoznačně cennější."

Právě Jan Mandát zasadil do zad Vervy ve třetí třetině rozhodující úder. „Se štěstím jsem se probelhal až k bráně a z dorážky procpal puk mezi nohy. Měl jsem velkou rychlost a obránci jen stáli," popsal důležitou branku sám střelec Mandát.

Po dvou porážkách slaví Pardubice úvodní ligové vítězství, které bude před derby znamenat výrazné zlepšení nálady. „Dobře jsme bruslili a hráli to, co po nás trenéři chtěli. Vyplatilo se to. Výkon musíme zopakovat v derby, chceme další tři body," odhodlaně nahlíží na nedělní derby s Hradcem Králové Jan Mandát.

Více z rozhovoru s pardubickým útočníkem naleznete na klubovém YouTube kanále.