01.12.2019
Redakce

Všem fanouškům se omlouváme, mrzí Jana Mandáta

Třinec - Nejlepším hráčem Pardubic byl vybrán Jan Mandát, který po zápase hovořil o hře svého týmu. „Předvádět takové výkony je od nás neúcta k našemu týmu a logu,“ pronesl mladý útočník Dynama. Ztěžka hledal hlavní příčinu takového debaklu. Nejvíce si ovšem stěžoval na první třetinu, která podle něj měla na konečný výsledek největší vliv. Nechyběla ani slova pro pardubické fanoušky - „Omlouváme se všem, kteří sem na nás přijeli a museli se na to dívat," vzkazuje jim Mandát.

Na body to tentokrát nestačilo. Rozhodla první třetina, kde jste dostali tři góly?

Já si myslím, že jo. Vlastně kromě pár minut ve druhé třetině jsme tady dnes neodvedli vůbec dobrý výkon. Třinec byl lepší ve všech směrech. Předvádět takové výkony je od nás neúcta k našemu týmu a logu. Omlouváme se všem fanouškům, kteří sem na nás dnes přijeli a museli se na tohle dívat.

Co stojí za těmito vašimi výkony?

Myslím si, že kdybychom to věděli, tak už bychom s tím něco udělali. My jsme dokázali otočit zápas s Plzní a měli bychom sem přijíždět s nějakým tím nadšením, že se nám začíná opět dařit a my naopak předvedeme takový výkon. Nevím, nedokážu si vysvětlit, čím to je.

Kdybyste měl říct z vašeho pohledu, co rozhodlo o tom, že to skončilo až takovým debaklem?

Určitě jejich ofenziva, kdy nás vlastně nepustili z pásma. My jsme jim v první třetině nabídli dvě přesilovky a oni dokázali proměnit obě. Nám poskytl soupeř jednu a my jsme nevyprodukovali ani střelu. Takže určitě rozhodla první třetina a potom asi naše nechuť.

Říkal jste, že dopředu jste se v podstatě ani nedostali. bylo to tedy jenom čekání kolik dostanete?

My jsme do třetí třetiny šli za stavu 0:3, ale v kabině byli pozitivní, doufali jsme totiž, že s tím zápasem pořád dokážeme něco udělat. Chtěli jsme hrát dobře zezadu tak, abychom už gól nedostali a něco vyprodukovali dopředu. Bohužel jsme dostali rychlý gól hned ve čtvrté minutě třetí třetiny a to nás položilo. Pak z naší strany přišlo mnoho individuálních chyb a možná můžeme být rádi za to, jak to nakonec dopadlo.‘‘