05.11.2020
Redakce

Vše se vrací zase do normálu, je rád Michal Mikeska

V sobotu 7. listopadu se po velmi dlouhé pauze způsobené pandemií koronaviru opět rozjede Tipsport extraliga a pardubické Dynamo čeká výjezd na led Sparty. „Budeme se na soupeře připravovat z posledních vzájemných utkání,“ uvedl Michal Mikeska s tím, že z momentální přípravy není co čerpat.

Pardubice vyjely kvůli vládním nařízením za hranice do polské Svídnice, kde se pečlivě připravovaly na extraligový restart. Po návratu se už také ale hráči sklouzli také na domácím ledu.

„První trénink byl až moc hezký. (úsměv) Vrátili jsme se na kvalitnější led do domácího prostředí, takže tam byla znát chuť. Hráči jsou samozřejmě rádi, jsou spokojení, že už nemusíme konečně cestovat a mají za sebou dvou až třífázové tréninky. Vrací se to zase do normálu,“ říká asistent trenéra Mikeska.

Hráči i trenéři Dynama jsou nadšeni, že mají stanovena přesná pravidla a mohou se vrátit k hokeji. „Víme, že máme pevný bod a nějaký řád. Teď už to bude probíhat podle pravidel, předtím to bylo takové jiné, protože jsme nevěděli, kdy máme trénovat, jak máme trénovat – takže řád je fajn,“ neskrýval potěšení pardubický kouč.

Zároveň ovšem bývalý pardubický hokejista upozornil, že bylo nesmírně složité udržet hráčům pozitivní nastavení: „Bylo to strašně těžké. Samozřejmě kluci pracovali velmi dobře, ale neviděli před sebou nic, na co by se měli chystat psychicky i fyzicky. Morálka proto běhala stále nahoru dolů.“

Je samozřejmě jasné, že se bude muset celá extraliga obejít bez fanoušků. „Je to nepříjemné. Není to nic, co by si kdokoli z nás přál, nicméně určitě všichni koukáme na Ligu mistrů ve fotbale a na povolené sporty, kde slyšíme každé slovo hráčů, takže se jedná o celosvětovou nutnost, které se podřídíme. Doufejme, že to bude platit omezenou dobu,“ přeje si Michal Mikeska.