09.11.2020
Redakce

Vladimír Svačina po prohře v Plzni: Chceme tak moc, až z toho nic nemáme

Pardubice v pondělním zápase nestačily na Plzeň a prohrály 2:5. Jedním ze dvou střelců Dynama byl Vladimír Svačina, který na ledě strávil téměř 19 minut a patřil k nejaktivnějším hráčům východočeského celku.

Pardubice odehrály po dlouhé pauze způsobené koronavirem již druhé utkání. Po nepovedeném utkání na Spartě vyjeli hokejisté Dynama do Plzně, kde nestačili na vedoucí celek tabulky. Domácí rozhodli po několika zbytečných vyloučeních Pardubic.

„V dnešním utkání určitě nechci vypíchnout jeden rozhodující moment, ale spíš celkově ve druhé třetině jsme měli několik vyloučení a zrovna tady v Plzni, kde mají perfektní přesilovky, to je smrtelné. Ale myslím si, že to bylo dneska pro nás kruté. Máme na čem stavět, ale oslabení se určitě podepsala na tom, že jsme tady dneska prohráli,“ řekl těsně po utkání Vladimír Svačina.

Pardubické Dynamo předvedlo velmi svižný start a v první třetině po dobrém výkonu inkasovalo jen jednou. Poté se opět hra převrátila na stranu soupeře a Dynamo nestíhalo.

„To je přesně ono, jak říkal trenér. Nastoupíme do zápasu, všechno pro nás vypadá suprově a najednou prohráváme. Ale já si myslím, že to je tím, že hrají v pohodě, mají absolutní lehkost a tím pádem jim to tam padá. Nám se to tam odráží do prázdné brány, ale honíme to tam pod nohama i přes velkou snahu, ale prostě to tam nedoklepneme. Chceme tak moc, až z toho nic nemáme. Hlava výkon strašně ovlivňuje a myslím si, že to šlo hodně poznat, který tým je v pohodě, a který se trápí,“ poznamenal střelec ze třetí třetiny.

Pardubický celek po odevzdaném výkonu v Praze absolvoval pohovory s vedením.

„Nechci ven příliš tahat, co jsme si řekli s manažerem a s trenéry v kabině, protože se to nedělá. Řeknu to jenom hodně ve zkratce: zápas na Spartě jsme vůbec neodbojovali. Tím bych to shrnul, protože minulým výkonem bychom neporazili vůbec nikoho. Každý musíme začít sám od sebe, nekoukat okolo na ostatní. Myslím si, že dneska byl zlepšený výkon vidět,“ uzavřel rozhovor pardubický útočník.