16.08.2021
Redakce

Více taktiky, hledání formací. Sestava začne krystalizovat, tuší Havíř

Poslední dva přípravné zápasy, odjezd na turnaj do Švýcarska a start nového ročníku Tipsport extraligy. Nejvyšší hokejová soutěž se blíží mílovými kroky, příprava Dynama Pardubice tak vstoupila do další fáze. Podle slov asistenta trenéra Davida Havíře se proti Spartě Praha (úterý 17:00 v Poděbradech) a Liberci (čtvrtek 17:00 v Pardubicích) bude hledat ideální sestava pro začátek soutěže!

Čtyři zápasy, tři výhry, jediná porážka. Hokejisté Dynama Pardubice čekají v České republice ještě poslední dva přípravné zápasy před odjezdem na turnaj do země helvétského kříže, v úterý míří do Poděbrad na Spartu, o dva dny později hostí doma Liberec. „Teď jsme hráli dvakrát se stejnými soupeři, hodně se měnili hráči, protože se zkoušeli junioři a kombinace hráčů, kteří by spolu mohli hrát. Momentálně docházíme do bodu, kdy se budeme snažit hledat dvojice nebo trojice, které by spolu potencionálně mohly začít hrát extraligu. Aby ti hráči byli spolu, zkoušeli si přesilovku a aby se nám tam už dvojice, trojice vykrystalizovaly. To samé obranné dvojice, půjdeme tedy do dalších zápasů s tím, že se sestava bude blížit tomu, jak poté bude vypadat v extralize,“ prozrazuje asistent trenéra David Havíř.

Směrem kupředu Dynamo posunulo i své tréninky, místo síly teď ještě více přidalo po taktické stránce. „Objem sice stále jedeme, ale věnujeme se i taktickým věcem – rozjetí ze třetiny, pohyb v obranném pásmu, přesilovým hrám. Hlavně chceme vystupovat aktivně,“ podotýká.

V tomto týdnu čeká svěřence trenéra Richarda Krále Sparta Praha a Bílí Tygři Liberec. Byť jde pouze o přípravu, vyhrávat chce přece každý. „Nikdo nechce prohrávat. V současné době je ale prioritou, aby se ukazovaly v praxi věci, kterým se věnujeme na tréninku,“ přemýšlí Havíř a dodává: „Ve čtvrtek nastoupí trochu jiná sestava než v Poděbradech, v obou případech si chceme připsat vítězství!"

Východočeši si tak vyzkouší v přípravě další dva nové soupeře. „Je to změna, doufám, že bude lepší led. Nechci se na to vymlouvat, oba soupeři to mají samozřejmě stejné. Ale pro hráče je určitě lepší, pokud kvalita ledu je úplně někde jinde, než momentálně je. Asi je to podmínkami, které jsou venku, ale určitě budeme chtít vstoupit aktivně do zápasu.“

Po dvou domácích duelech již následuje přejezd do Ženevy na turnaj, ve kterém Dynamo poměří síly s Bielem, Krefeldem a domácí Ženevou, což bude zároveň generálkou na start Tipsport extraligy. „Ve Švýcarsku to bude vrchol přípravy. Tam bychom už měli hrát v sestavě, která se následně objeví v extralize," prozradil David Havíř.

Tento týden do pátku mají fanoušci poslední možnost pořídit si permanentní vstupenku na novou sezonu, kompletní informace naleznete ZDE.