03.03.2020
Redakce

Velmi nás to mrzí. Musíme uspět v Brně, hlásí Kantor

Brankář Pavel Kantor svými zákroky ve veledůležitém utkání držel Pardubice, bohužel se jim ale nepovedlo v základní hrací době vstřelit více než jednu branku a na dorážku v prodloužení už byl bezmocný. „Samozřejmě nás to velmi mrzí, protože jsme byli připravení to tady zvládnout a mít klid. Bohužel musíme bojovat do posledního zápasu. Musíme to zvládnout v Brně,“ říkal odhodlaně pardubický strážce branky.

„Myslím si, že zasloužená remíza, oba týmy měly podobně šancí. Měli jsme na konci dvakrát před skoro poloodkrytou bránou, bohužel jsme nedali. Pak prodloužení je vabank,“ ohlédl se Kantor za průběhem vyrovnaného duelu a připomněl, že Dynamu se v letošní sezoně proti brankáři Machovskému nedaří. „My jsme se zrovna bavili před zápasem, že chytal dvakrát proti nám a dvakrát jsme dali jeden gól, že chceme dát dneska víc. Bohužel se nám to zase nepodařilo, na jeden gól se těžko vyhrává.“

V tuhém boji a v klíčových momentech mohla hrát roli také pardubická nervozita, že potřebují body. „My hrajeme už nějakých patnáct, dvacet zápasů s tím, že každý zápas může být rozhodující a to se na té psychice prostě podepíše. Někdo to hraje poprvé, někdo je zkušenější, takže to může být samozřejmě taky faktor, ale nedokážu odhadnout ostatní,“ říkal osmadvacetiletý gólman.

„Je to na palici, už jsme to mohli mít před dvěma zápasy hotové, dnes jsme to mohli mít hotové, tak to snad budeme mít hotové v pátek,“ doufá Kantor v úspěšný závěr sezony v pátek na ledě brněnské Komety.