25.12.2021
Redakce

Vánoční podpisy. Pokračují Milan Klouček, Michal Hrádek a Daniel Herčík

Také v pardubickém Dynamu naděloval Ježíšek. Fanoušci se budou moci i nadále těšit na trojici hráčů, kteří jsou spojeni s pardubickou mládeží a také mají zkušenosti z reprezentačních týmů. Nové víceleté smlouvy podepsali odchovanci Milan Klouček s Michalem Hrádkem a první profesionální kontrakt také Daniel Herčík, jenž v Dynamu působí od třinácti let. Pardubický klub tak pokračuje v budování kádru i s ohledem na budoucnost.

Milan Klouček

Třiadvacetiletý brankář, jenž byl v roce 2018 draftován Nashvillem Predators, je odchovancem pardubického hokeje. Prošel všemi mládežnickými reprezentacemi a v osmnácti letech prožil svou premiéru v Tipsport extralize, když naskočil 9. září na ledě Třince. Milan Klouček v české nejvyšší soutěži neoblékl jiný než pardubický dres a již se blíží ke stovce odchytaných duelů za Dynamo. To se mu v předchozích letech snažilo poskytnout co největší zápasové vytížení, a tak chytal i za pětici klubů v Chance lize. V letošním ročníku tvoří vyrovnanou brankářskou dvojici s Dominikem Frodlem, nastoupil do patnácti utkání a má 91.93% úspěšnost zákroků, připsal si dokonce i dvě gólové asistentce.

„Pardubice byly mojí první volbou a jsem rád, že to vyšlo a mohu tady pokračovat. Jsem tu doma, nic mi nechybí, Dynamo má skvělé podmínky na to, abych se mohl zlepšovat. Jedním z důvodů bylo, že nyní všichni myslíme na ty nejvyšší příčky a hrozně mě láká tady vyhrát titul, udělat úspěch. Po sezonách, co jsem si tady prožil, kdy to zde nebylo úplně růžové, se teď celá organizace každým dnem posouvá nahoru. Každý vám řekne, že by chtěl chytat co nejvíce, ale i konkurence je důležitá. Myslím si, že s Dominikem tvoříme kvalitní dvojici a jeden druhého posouváme. Funguje nám to, těším se na další spolupráci a doufám, že pomůžeme k výhrám a úspěchu, což je nejdůležitější,“ přeje si Milan Klouček.

Michal Hrádek

Také devatenáctiletý obránce Michal Hrádek pochází z pardubické líhně, svůj první start za A tým si připsal v sedmnácti letech v roce 2019 při baráži o extraligu. V aktuální sezoně se stal po boku Jana Koláře stálicí pardubické obrany, vyniká zejména svou defenzivní hrou, blokováním střel a trenéři ho využívají na oslabení. Věkem stále junior má již celou řadu zkušeností, v seniorském hokeji v extralize a 1. lize odehrál dohromady sto utkání. Nyní bude bojovat za českou reprezentační dvacítku na mistrovství světa v Kanadě.

„Vážím si této velké důvěry od klubu a doufám, že mu to dokáži v budoucnu splatit. Jsem rád, že mohu i nadále působit v klubu s nejvyššími ambicemi. Na hokej se snažím soustředit neustále, ale pak i řešení budoucnosti máte trochu v hlavě. Proto jsem rád, že jsem s Dynamem podepsal novou smlouvu a nyní už se mohu kompletně soustředit na hokej. V Pardubicích mám rodinu, bydlení, všechno mám kousek. Nemusím se nikam stěhovat a hlavně mě těší, že budu moci i nadále hrát před tak skvělými fanoušky,“ říká k podpisu nového kontraktu Michal Hrádek.

Daniel Herčík

Osmnáctiletý útočník přestoupil do pardubické organizace v roce 2016 z Kolína. A postupně začal potvrzovat své ofenzivní kvality, v sezoně 2018/2019 posbíral v extralize dorostu během 36 zápasů 79 kanadských bodů (31+46). Ve své dobré produktivitě pokračoval i v následující sezoně, a tak, byť byl věkem stále dorostencem, nastupoval i za juniory. I jeho jako většinu mládežnických hráčů přibrzdila koronavirová pandemie, v sezoně 2020/2021 odehrál tři zápasy ve Švédsku, po návratu zpět poprvé nakoukl do seniorského hokeje v dresu partnerského Vrchlabí. V aktuálním ročníku je nejproduktivnějším hráčem pardubické juniorky, v 25 zápasech posbíral 34 kanadských bodů (18+16), 5. října si v domácím utkání proti Zlínu připsal premiérový start v Tipsport extralize a dostává příležitosti také ve Vrchlabí.

„Za podpis své první profesionální smlouvy jsem samozřejmě strašně rád, byl to můj sen, když jsem do Pardubic přicházel. V Dynamu je spousta skvělých hráčů, kteří mi mohou pomoct v mém rozvoji, a tak jsem strašně vděčný za podpis smlouvy v nejlepším klubu v České republice. Aktuálně je mým cílem se co nejvíce prosazovat v seniorském hokeji a v juniorce se dostat do play off, kde můžeme porazit každého. A také se vrátit zpět do reprezentace, vybojovat si svou pozici, abych se příští rok probojoval na mistrovství světa,“ popisuje po podpisu své první profesionální smlouvy Daniel Herčík.