18.09.2021
Redakce

Vála s Robertsonem byli potrestáni disciplinární komisí

Dvojice pardubických obránců inkasovala po utkání s Kometou disciplinární trest. Ondřej Vála si vinou disciplinárního trestu nezahraje dvě kola, kanadský zadák Dennis Robertson má stopku na jedno utkání.

Dennis Robertson ve čtvrteční předehrávce v Brně seknul do lýtek brněnského útočníka Martina Zaťoviče, v zápase sice vyvázl bez vyloučení, po zkráceném řízení předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka však přišel dodatečný trest a kanadský bek přijde o úterní zápas v Litvínově. „Ze záběru je zřejmé, že před zákrokem uchopil hůl oběma rukama a úder vedl s nápřahem, přičemž zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče,“ stojí v tiskové zprávě Českého hokeje.

Ondřej Vála bude pardubickým trenérům chybět nejen v Litvínově, ale následně i v pátečním domácím zápase proti Českým Budějovicím. „Po kontaktu s protihráčem nejdříve neúmyslně narazil do ustupujícího čárového rozhodčího, s nímž se znovu střetl potom, co se zvedl a směřoval na hráčskou lavici. Přestože měl rozhodčí minimální šanci se kontaktu vyhnout, hráč do něj oběma rukama strčil a jen okamžitá reakce zabránila pádu rozhodčího na ledovou plochu,“ je napsáno ve stanovisku disciplinární komise.

„O obou podnětech jsme věděli a čekali jsme na rozhodnutí disciplinární komise, abychom věděli, v jaké sestavě pojedeme v úterý do Litvínova. Bohužel oba hráči dostali nepodmíněně tresty. Respektujeme rozhodnutí disciplinární komise a budeme se muset s touto situací vypořádat,“ vyjádřil se k trestům sportovní ředitel Dušan Salfický.