06.05.2021
Redakce

V Pardubicích už jsem přestěhovaný, těším se, až obléknu dres, říká David Cienciala

Jednou z nejvýraznějších posil Dynama pro nadcházející sezonu je David Cienciala. Pětadvacetiletý útočník přichází z Mladé Boleslavi, přestože jde o odchovance Třince. Silnou vazbu má ale také k Pardubicím. „Dynamo pro mě znamená obrovskou tradici. Vnímám ho jako jeden z nejlepších týmů v Česku,“ popisuje šikovný hokejista.

Pardubice jsou pro vás novým působištěm. Jak dobře znáte město?
Příliš jej neznám, ale s Třincem jsme vždy jezdili na zápasy o den dříve. A tak jsme si se spoluhráči město prošli. Stejně tak teď s dcerou a manželkou. Líbí se nám tu a těšíme se, až všechno více poznáme. Hrát tady je pro mě čest.

V letošním čtvrtfinále jste v dresu Mladé Boleslavi nastupoval proti Dynamu. Co zpětně říkáte na tuto sérii?
Byly to těžké zápasy. Přestože to skončilo 4:0, šlo o vyrovnanou sérii. My jsme zkrátka byli vždy o nějaký ten gól šťastnější. Ale myslím, že Dynamo mělo hodně kvalitní tým. V šatně jsme byli docela překvapení, jak se nakonec čtvrtfinále vyvinulo. Prostě nám to sedlo.

Jak jste trávil krátké volno po konci extraligového ročníku?
Stěhoval jsem se do Pardubic. Teď cestujeme po rodinách a navštěvujeme babičky. Ještě dva týdny budu doma v Třinci, poté se vrátím zase zpět na východ Čech.

Titul vyhráli právě třinečtí Oceláři. Prožíval jste tento úspěch se svými bývalými spoluhráči?
S klukama jsme se viděli, gratuloval jsem jim. Pro Třinec je to velký úspěch, bohužel teď ale moc nemají kde slavit. Já se s některými kamarády sešel a o všem jsme se spolu bavili. Bylo příjemné je zase vidět.

Jak trávíte volný čas?
Mám rád sport obecně, takže jsem hodně aktivní. Hraju tenis, golf, hodně jezdím na kole. Mám sice chatu nedaleko Třince, ale když můžu, tak se hýbu. Samozřejmě teď s dvouletou dcerou jezdíme všude možně, takže je to trochu jiné. Hodně času také trávíme na dětském hřišti.