28.01.2022
Redakce

Už tuto sobotu v Pardubicích pokračuje série turnajů Sev.en Hockey Cup

Už tuto sobotu 29. ledna můžete v enteria areně navštívit prestižní mládežnický turnaj Sev.en Hockey Cup. Turnaje se kromě našeho klubu zúčastní ještě celky Beranů Zlín, Rytířů Kladno a HC Litvínov. Sev.en Hockey Cup je určen pro hráče ročníků 2012 a 2013. Naděje Dynama obhajují vítězství z listopadového kola, které se hrálo v Litvínově.

Mládežnický turnaj Sev.en Hockey Cup se koná od roku 2019 a účastní se jej čtyři kluby s obrovskou hokejovou tradicí – Dynamo Pardubice, Rytíři Kladno, HC Litvínov a Berani Zlín. Pardubické naděje jsou v tomto turnaji tradičně velmi úspěšné, když v listopadu vyhráli Sev.en Hockey Cup v Litvínově.

„Se společností Sev.en energy nás pojí dlouholetá spolupráce. Mládežnický turnaj Sev.en Hockey Cup je jejím vyvrcholením, každý rok je to skvěle připravená akce, při které naše mládežnické týmy mohou změřit své síly proti dalším tradičním klubům z naší republiky. Těší nás, že díky této spolupráci můžeme dále rozvíjet mládežnický hokej nejen u nás v Pardubicích, ale i v celé republice,“ uvedl ředitel společnosti HC Dynamo Pardubice Ivan Čonka.

Zápasy na Sev.en Hockey Cupu se hrají na 2x 18 minut čistého času na půlce hřiště systém každý s každým. Za faul je nařízeno trestné střílení. Za výhru se udělují dva body, remízu jeden bod. Turnaj zahájí od 12:00 zápas našeho Dynama s Rytíři Kladno a slavnostní ukončení turnaje s předáním ocenění bude v 19:00.

„Kluci se mě na turnaj ptají, těší se na něj. Vítězství z Litvínova, který byl první ze série turnajů Sev.en Hockey Cup, určitě chceme obhájit. Troufnu si říct, že jsme považovaní za favority, i proto nesmíme nic podcenit. Trošku nám to dnešní situace znesnadnila, máme některé kluky nemocné, ale naštěstí máme široký kádr. Doufám, že celý turnaj bude fajn a kluci si ho užijí,“ řekl hlavní trenér ročníku 2012 Michal Křečan.