12.08.2020
Redakce

Určitě je na čem stavět, pochvaluje si dosavadní výkony Jan Mandát

Pardubice v úterním derby nestačily v rámci Generali Česká Cupu na hradecký Mountfield 0:1, když se o jedinou branku v zápase postaral Kevin Klíma. Hráči Dynama ovšem mohou být s předvedenou hrou spokojeni, zradila je pouze koncovka. „Myslím si, že jsme jim byli vyrovnaným soupeřem, přebruslovali jsme je, ale výsledek byl bohužel takový, jaký byl,“ řekl po utkání útočník Jan Mandát.

Pardubicím v derby k vyrovnání příliš nechybělo, přesto nakonec Mountfieldu podlehly zejména kvůli kvalitně fungující obraně soupeře. „Ze začátku na nás docela vletěli, my jsme jim to opláceli. V úvodu jsme měli hodně šancí, bohužel jsme je neproměnili, ale myslím si, že ke konci jsme si, i přes jejich dobrou defenzivu, tlak vytvořili a zápas snažili otočit,“ popsal své dojmy z vývoje zápasu pardubický útočník.

K výhře Dynamu nepomohlo ani sedm přesilových her. „Rozhodně musíme víc střílet v přesilových hrách. Máme daný plán, který bychom měli dodržovat a občas to chce, aby to jeden hráč vzal víc na sebe," vyjádřil se asistent kapitána k přesilovkám a dodal: „Musíme si to ještě víc nacvičit a snad se to bude zlepšovat."

Ve čtvrtek vstoupí celek kolem kapitána Jakuba Nakládala do odvetných duelů Generali Česká Cupu. „Je to určitě zpestření přípravy, když se o něco hraje. Samozřejmě, že každý tým chce postoupit z prvních dvou míst do play off. Je to fajn, dobře zorganizované, hraje se vždy v úterý a ve čtvrtek, takže to rozbije i tréninky,“ chválí tento formát přípravy rodák z Jihlavy.

Pardubický tým zatím v dosavadních duelech předvádí kvalitní výkony. „Hrajeme opravdu dobře, akorát proti Hradci nám chyběl ten vstřelený gól. Za tři utkání jsme dostali jen tři góly, takže je určitě na čem dál stavět. Oslabení jsou také výborná, zatím jsme z nich branku neobdrželi,“ zakončuje Jan Mandát.