31.12.2020
Redakce

Ukázali jsme sílu a charakter, těší po výhře střelce Jana Mandáta

Dynamo zapsalo proti Spartě osmé vítězství v řadě. Výhru 5:4 vystřelil v divácky zajímavém utkání 31. kola Tipsport extraligy útočník Jan Mandát. Ten skóroval počtvrté v řadě a s osmi brankami je nyní společně s Matějem Blümelem a Patrikem Poulíčkem lídrem mezi střelci Pardubic. Po infarktovém zápase s Pražany prohlásil, že mužstvo ukázalo sílu a charakter poté, co prospalo úvodní dvacetiminutovku.

„První třetina nebyla z naší strany dobrá. Kromě gólu, co si sami dali, jsme si nic nevytvořili. I vstup do té druhé nám nevyšel, byli hodně na puku v našem pásmu. Všechno zlomila využitá přesilovka a to, že jsme snad do tří minut srovnali. To nás ohromně nakoplo,“ uvedl pětadvacetiletý útočník.

Mladý forvard nezastíral, jak moc ho těší další tříbodové vítězství, o to více po takovém průběhu: „Začátek jsme prospali, ale teď po zápase je euforie neskutečná. Už jen to, že jsme vyhráli osmý zápas po sobě, navíc proti Spartě, když jsme prohrávali 0:3. Dnes se ukázal charakter našeho týmu a jeho síla. Myslím, že hodně lidí, co na nás koukali, tak to po první třetině vypnuli. Jsme ale rádi, že to takhle dopadlo.“

„Myslím si, že extraliga je celkově vyrovnaná, ale všichni víme, že Sparta je ofenzivně úplně neskutečný tým a byl to pro nás první velký test po těch sedmi zápasech. Řekl bych, že i v těch zápasech předtím jsme nikoho vyloženě nepřehráli, že bychom úplně dominovali. Všechny zápasy byly vyrovnané. Začínáme proměňovat šance, což byl náš největší problém na začátku sezóny,“ poukázal rodák z Jihlavy na klíčový rozdíl oproti úvodu ročníku.

Jan Mandát se dotáhl na čelo klubových střelců. V posledních zápasech se mu gólově velmi daří - prosadil se čtyřikrát v řadě. „Jsem rád, to nebudu lhát. Nemyslím si, že jsem něco změnil. Hraji stejně, akorát mi to tam teď padá. Reprezentace mě ohromně nakopla. Mnohem více si věřím a dostávám se do dobrých pozic, ze kterých se dávají góly,“ uzavřel své hodnocení po výhře nad Spartou.