01.11.2021
Redakce

Udělali jsme zbytečné chyby a Vítkovice trestaly, řekl po zápase Matěj Blümel

K bodům ve Vítkovicích nepomohla ani jeho trefa setinu před koncem prostřední části. Viditelně zklamaný byl Matěj Blümel po utkání, když předstoupil mezi novináře, aby se s nimi podělil o své pocity z prohraného utkání. „Těžko se mi to hodnotí,“ soukal ze sebe jednadvacetiletý talentovaný útočník. „Dělali jsme zbytečné chyby,“ viděl příčinu neúspěchu odchovanec Dynama.

„Těžko se to hodnotí,“ přemítal mezi novináři po utkání s Riderou útočník Matěj Blümel. „Myslím si, že jsme v první třetině byli lepší, i když jsme dostali gól. Vítkovice jsme tlačili, ale nic nám tam nespadlo. Řekli jsme si, že musíme být více trpěliví a chodit více do branky, že se nám tam něco odrazí. Snížili jsme. Doufal jsem, že nás gól nakopne, což se stalo. Na sílu jsme chtěli srovnat a udělali jsme zbytečné chyby a oni to potrestali třetí brankou,“ pokračoval pardubický útočník.

Byl to právě Matěj Blümel, kdo vstřelil jediný gól Dynama. Kuriózní je, že jeho branka padla v čase 39:59:99. „Nevěděl jsem, jaký je čas. Já jsem si říkal, že super, že padnul gól. Pak jsem se podíval na kostku a tam jedna setina. Doufal jsem, že jsem to stihl,“ reagoval na svou trefu člen první formace.

Jednadvacetiletého forvarda trápilo, že se Pardubicím nepovedlo navázat na první vzájemný duel tohoto ročníku, který jsme vyhráli vysoko 6:0. „Neřekl bych, že jsme tehdy Vítkovice přejeli. Napadalo nám to tam ve třetí třetině, hráli s námi vyrovnanou partii,“ vysvětloval odchovanec Dynama.

„Do hlav jsme si dávali, že to u nich bude těžký zápas, to se ukázalo. Řekl bych, že dnes proti sobě nastoupily dva vyrovnané týmy. Bohužel vyhrály Vítkovice,“ uvedl jednadvacetiletý křídelník.

Dynamo mohlo srovnat v pětiminutové přesilovce, za faul na Říčku byl potrestán vítkovický Koch. Pardubický snajpr musel s krvavým zraněním v obličeji opustit ledovou plochu a zamířil na ošetřovnu. „Je nejlepší extraligový střelec, takže je jasné, že nám v početní výhodě chyběl. Hokej se ale hraje týmově, takže jsme ho museli nahradit. To jsme bohužel neudělali. Je super, že dává góly, ale nemůžeme ho v tom nechat samotného. My ostatní ho musíme podpořit,“ říká rezolutně Matěj Blümel.