05.02.2021
Redakce

Trochu nervózní zápas, hodnotil Blümel výhru nad Zlínem

Čerstvou nominaci do reprezentace oslavil vítěznou brankou. Po jejím vstřelení se Matěj Blümel hodně radoval, nejen, že zvyšoval na 2:0 pro Dynamo, ale ukončil také svoji šestizápasovou sérii bez přesného zásahu. „Jsem rád, že to tam spadlo,“ přiznává.

Poslední čtvrtinu sezony načali pardubičtí hokejisté utkáním ve Zlíně, kde zvítězili 3:1 a srovnali tak letošní bilanci s moravským soupeřem – dvě výhry, dvě porážky. Výsledek duelu se ale nerodil lehce, první branka padla až v 26. minutě, kdy se poprvé po návratu do Dynama prosadil Tomáš Zohorna.

„Už od začátku to byl poměrně nervózní zápas. Měli jsme sice více ze hry, ale Zlín měl šance a první třetina od nás byla taková nejistá,“ hodnotil později Matěj Blümel. Právě dvacetiletý útočník stál za zrodem druhého pardubického zásahu. Jen pět minut po Zohornově akci dostal kotouč k pravému kruhu, odkud poslal puk přesně pod horní tyč zlínské klece.

„Po prvních dvou brankách jsme se trochu uklidnili. Zlín sice snížil na 2:1, v dalším střídání jsme ale zase skórovali, a to rozhodlo,“ připomněl Blümel správné načasování gólů Pardubic. Stav 3:1 už se ve zbytku duelu nezměnil a akce rodáka z Tábora tak byla vítěznou.

Pro Blümela ale šlo i o osobní vítězství, když prolomil sérii šesti utkání bez bodu. Na otázku, zda se teď cítí trochu lépe, odpověděl s úsměvem: „Nemyslím, že jen trochu. Ulevilo se mi dost, a ačkoli jsem se to snažil nemít v hlavě, tak jsem to samozřejmě pociťoval.“

Hokej zkrátka nabízí i takové momenty. Vyplácí se v nich trpělivost a preciznost. „Snažil jsem se víc střílet. Nechtěl už jsem vymýšlet složitosti, když se naskytla šance, hned jsem mířil na bránu. Pak už jen zbývá doufat, že to tam spadne,“ popsal Blümel, jak se vyrovnával se střeleckou nepřízní. V extralize jsou přitom jeho tři střely na zápas jedenáctým nejlepším výsledkem.

Teď už si může oddychnout a příští týden jet s klidnou hlavou na turnaj české reprezentace ve Švédsku, kam byl Blümel nominován společně s Ondřejem Romanem. „Jsem nadšený, že tam mohu jet. Vážím si důvěry trenéra, budou to zase super zkušenosti,“ uvedl pardubický odchovanec ke své druhé účasti na seniorské reprezentační akci.