22.08.2020
Redakce

Trenér juniorky Richard Král: Mám radost, že kluci dostávají šanci v A týmu

V minulém týdnu jeho tým ovládl turnaj O pohár primátora a v sezoně bude chtít působit stejně dominantně. Richard Král, který vede juniorský tým, se na sezonu těší a jeho hráči také. Rozpovídal se jak o nedávném turnaji, tak o mladících v prvním týmu, novém logu Dynama nebo jak tým zasáhlo opatření proti koronaviru.

Richard Král, který ve své bohaté kariéře nastupoval vedle Pardubic také za Třinec, Mladou Boleslav nebo polské Jastrzebie, trénuje pardubickou juniorku čtvrtým rokem a tým pod nim zatím šlape. Důkazem toho je i obhajoba vítězství v domácím turnaji O pohár primátora. Dynamo postupně porazilo Liberec (6:1), Chomutov (3:2sn), Spartu Praha (3:0) a podlehlo Olomouci po nájezdech (5:6sn).

„Určitě je velmi pozitivní, že jsme vyhráli," řekl hlavní trenér juniorky a své svěřence za výhru v turnaji pochválil. Dodal však, že hra ještě není taková, jakou by si ji bývalý reprezentant představoval: „Dopředu to bylo lepší, dozadu tam máme okýnka. Na tom jsme se snažili tento týden pracovat." Těší ho, že jeho tým dokáže vyhrát, i když třeba začátek zápasu není dobrý: „Většinou jsme měli špatné první třetiny, pak jsme to ale nastartovali a odehráli jsme kvalitní utkání."

To, že pardubický hokej stále generuje zajímavé talenty, svědčí i to, že se hráči končící v juniorce zapojují i do prvního týmu Pardubic, nebo nově do Vrchlabí. V Generali Česká Cupu dostali šanci navrátilec z Finska Tomáš Zeman, obránce Tomáš Jelínek, útočník Ondřej Rohlík, stále více prostoru dostává obránce Michal Hrádek a zápas v Hradci Králové odchytal Vojtěch Nečas.

Musím říct, že moc zápasů "áčka" jsem neviděl, takže ty kluky moc hodnotit nemůžu, mam ale ohromnou radost, že šance dostávají." Naopak na domácím turnaji měl trenér k dispozici všechny juniorské hráče, působící v A týmu: „Odehráli každý zhruba dva zápasy a musím říct, že k tomu přistoupili všichni výborně."

Stejně jako první tým Dynama, tak i juniorka hraje pouze s omezeným počtem diváků. „Na turnaji byli rodiče a fanoušci v rohu tribuny, ze kterého se nedá dostat do zbytku arény," řekl Král a dodává, že na juniory nemá omezený počet fanoušků takový vliv: „Na nás stejně chodí okolo sta lidí, takže to takový problém není. Samozřejmě chodí se dívat rodina, holky a všichni se na zimák nedostanou, což je škoda."

Pandemie ovlivnila také zvyky mladíků z juniorky: „Byli jsme zvyklí na nějaký servis, třeba týmové pití, což teď nefunguje." Mladíci měli v oblibě regeneraci po tréninku, ani to není momentálně možné: „Regenerace, vířivky, sauny, nechceme momentálně nic z toho dělat. Máme v kabině dezinfekci a snažíme se dodržovat opatření," dodal Richard Král, který v české lize nastoupil celkem do 833 utkání a nasbíral v nich 822 bodů.

Bývalý útočník se vyjádřil i k tomu, jak se on a jeho tým těší na nové dresy a grafickou podobu klubu: „Uvidíme, jak to vůbec bude vypadat, samozřejmě se ale těšíme, je to nová značka a nová éra pardubického hokeje." Změnu grafiky klubu vítá a dodává, že se bude týkat i týmu juniorů: „Kluci dostanou nové oblečení a bude to i pro nás zpestření a změna."

Pardubické naděje startují sezonu prvním zápasem Juniorské ligy akademií 4. 9. v Praze, kde změří síly se Slávií. První domácí zápas nabídne třetí kolo, do enteria areny zavítá Kladno.