26.09.2019
Redakce

Tomáš Rolinek je stále platným členem týmu

Tomáš Rolinek neodehrál poslední dvě utkání. Co k tomu řekl generální manažer Martin Sýkora?

Na veřejnost pronikly informace o konfliktech Tomáše Rolinka s trenérem Ladislavem Lubinou. Co na ně jako šéf klubu říkáte?

V každém kolektivním sportu i v každém týmu se objevují konflikty. Jsou hráči, kteří se mají víc nebo míň rádi. Nám jde v tuto chvíli všem o to, abychom předváděli hezký a hlavně účinný hokej, který by vyústil v posun tabulkou vzhůru. To je to, proč tu všichni jsme. Hráči i trenéři se občas na ledě hádají. Bylo by nepřirozené, kdyby všechno bylo harmonické. Stoprocentní harmonie neexistuje ani v rodině ani v partnerském vztahu. Malé konflikty přicházejí a zase odcházejí. My jsme všichni profesionálové a chceme, aby Dynamo fungovalo. Nemíníme řešit žabomyší války. Navíc se z nich dělají senzace a nafouknuté kauzy. A my se potřebujeme soustředit na hokej.

Pardubičtí fanoušci jsou hákliví, když se cokoliv děje kolem klubu. Taková to kauza v sezonách, když se nedaří určitě image klubu neprospívá.

Nezařazení Tomáše k utkání v Litvínově bylo impulzem, který se povedl. Tým předvedl diametrálně odlišný výkon a vyhrál. Tím, že jsme nezařadili Tomáše do sestavy, jsme nemohli dát větší impulz týmu. A zafungovalo to, což je potřeba si říct.

A proč nehrál v neděli proti Hradci Králové?

Protože ho už delší dobu trápila třísla. No a když byl mimo sestavu, přišel, že by si je rád doléčil. V tuhle chvíli je tak v rekonvalescenci a poté znovu začne trénovat.

Na druhou stranu pro citlivé pardubické fanoušky je Tomáš Rolinek vzorem bojovnosti. To jste si trochu naběhli, nemyslíte?

Co by bylo horší, kdybychom měli po čtyřech kolech nula bodů? Hokej se hraje pro body a my jsme i díky tomu zásahu do sestavy udělali tři body. To ale neznamená, že už v sestavě nebude. Měl to být krátkodobý impulz, který vybudí tým k maximální bojovnosti, a to se povedlo. V neděli proti Hradci to byla kombinace jeho zranění a faktu, že vítězná sestava se nemění. V tuhle chvíli je Tomáš stále hráčem HC Dynamo Pardubice, teď doléčuje zranění. Jelikož týden nebyl na ledě, byl nesmysl, aby nastoupil v Olomouci. Potrénuje a věřím, že se zařadí se zpátky.


(foto:Deník Sport)