11.12.2021
Redakce

Těžký zápas. Máme dva body, to je hlavní, těší premiérového střelce Robertsona

Pět nahrávek a teď první branka. Kanadský obránce pardubického Dynama Dennis Robertson v sedmadvacátém zápase v české Tipsport extralize zaznamenal úvodní trefu, která Pardubicím pomohla k zisku dvou bodů na ledě Kladna. Sám po utkání tvrdil, že je především rád, že se jeho týmu povedlo z těžkého zápasu vytěžit dvoubodový zisk.

Vzhledem k absenci pravidelného spoluhráče z formace Jana Košťálka dostal Dennis Roberston vedle sebe nového parťáka. A neslo to ovoce. S Jurajem Mikušem se oba zapsali do střelecké listiny a výrazně tím pomohl k obratu na kladenském ledě. „Na první gól jsem čekal dlouho a věřím, že další budou následovat," podotknul Dennis Robertson. „S Jurajem jsme si vedli dobře, je nesmírně zkušený hráč. Gól jsme dali oba, takže kdo ví, třeba dostaneme spolu ještě další šanci," komentoval nového parťáka na ledové ploše kanadský zadák.

Dynamo na ledě Kladna muselo mazat dvoubrankovou ztrátu a body z ledu předposledního týmu tabulky patří do kategorie vydřených. „Kladno tvrdě napadalo, ale na to jsme byli připraveni. Postupem času jsme náš výkon zlepšovali. Hrál se velmi rychlý a fyzický hokej, byl to těžký zápas," vrací se myšlenkami na souboj s Kladnem Robertson.

Zároveň však bek ze zámoří jednoznačně poznamenal, že nejdůležitější jsou dva body, které si hokejisté Dynama vezli domů. „V utkání jsme neměli moc šancí, mohli jsme generovat více střel. V konečném součtu – body jsou body. Ty jsou nyní nejdůležitější," uzavírá Dennis Robertson.