12.09.2021
Redakce

Takové šance by proměnil každý, usmíval se dvougólový Paulovič

Matej Paulovič se dvěma góly podílel na dramatické výhře v Mladé Boleslavi. Nejprve rychle otevřel skóre utkání, následně ve 49. minutě srovnával na 3:3. „Jsme rádi, že jsme V Mladé Boleslavi takřka po šesti letech konečně vyhráli. Ve třetí třetině jsme chtěli nechat všechno, to se nám povedlo a jsme rádi za tři body,“ říkal po zápase slovenský útočník.

Přestože Dynamo zásluhou Mateje Pauloviče rychle vedlo, nehrálo v prvních dvou třetinách dobré utkání. „Dvě třetiny jsme nehráli vůbec to, co jsme chtěli. Kdyby to bylo 5:1 pro Boleslav, nikdo by se nedivil a bylo by po zápase. Naštěstí nás podržel Dominik Frodl,“ komentoval nepovedené dvě třetiny pardubický centr.

Klíčový faktor otočky v utkání našel Matej Paulovič v sebedůvěře týmu: „Sebedůvěra je důležitá každý zápas. Hodně nám také pomohl gól na 3:2, díky kterému jsme se dostali na dostřel,“ přemýšlel slovenský forvard a dodal: „Věříme si, máme silný tým, přišli noví kluci, kteří mají kvalitu a pomohou nám vyhrávat a otáčet takové zápasy.“

Matej Paulovič začal jako centr první formace, což značí, že mu trenéři opravdu věří. Trenérům se sympatický hokejista odvděčil dvěma góly, nicméně velké zásluhy si v pozápasovém rozhovoru nepřipisoval: „Tohle by dal každý, měl jsem v obou případech hodně prostoru a prázdnou branku,“ pousmál se Paulovič.

Za dva zápasy Dynamo získalo šest bodů a zažívá tak výborný vstup do sezony. Matej Paulovič však zůstává skromný. „Konečně jsme po dlouhé době v Boleslavi vyhráli. Teď se ale musíme připravit na Spartu a vyhrát doma“, uzavřel Matej Paulovič.