18.08.2021
Redakce

Také dorost má svůj domácí turnaj! O pohár hejtmana zabojuje o víkendu

Pardubické dorostence čeká velmi náročná sezona, během které se jejich soutěž zužuje minimálně o šest účastníků. K přípravě na ostré boje tak výborně poslouží víkendový Turnaj o Pohár hejtmana. Domácí Dynamo na něm vyzve Mladou Boleslav, Olomouc, Havířov a Liberec.

I letos pořádá klub HC Dynamo Pardubice tradiční předsezonní turnaj dorosteneckých výběrů. Všechny jeho zápasy se během tohoto víkendu odehrají na velké hale enteria areny, kde se začíná již v sobotu 21. srpna od 9:00.

Domácí junioři postupně vyzvou Bílé Tygry z Liberce, Mladou Boleslav, Havířov a Olomouc. Patronem turnaje je Vladimír Martinec a zápasy se hrají na 3x15 minut čistého času.

Turnaje se účastní hráči ročníku 2005 a mladší, fanoušci Pardubic se tak mohou těšit hned na několik nadějných talentů. V brance Dynama se představí mládežnický reprezentant Lukáš Matěcha, v útoku zase Adam Fiala. Do reprezentace U16 pak byli nově pozváni obránce Samuel Šmerda a útočník Filip Svoboda.

Svěřence trenérů Mikesky a Hemského přitom letos nečeká lehká sezona. Podobně jako v nejvyšší juniorské soutěži, také v extralize dorostu dojde k výraznému zúžení. Přímý sestup čeká šest nejhorších týmů, další dva budou extraligovou účast hájit v baráži.

„Cíle do sezony máme jasné. Chceme, aby byl u hráčů vidět progres – silový, technický i individuální, “ řekl už dříve hlavní trenér dorostu Michal Mikeska.

Bude u mladých hokejistů vidět pokrok už na srpnovém turnaji? Přijďte se podívat! Vstup je zdarma, je nutné dodržovat aktuální vládní epidemiologická nařízení.

ROZLOSOVÁNÍ TURNAJE

Sobota 21. 8. 2021

09:00 HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec
11:00 HC Olomouc – BK Mladá Boleslav
13:00 Bílí Tygři Liberec – AZ Havířov
15:00 BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice
17:00 AZ Havířov – HC Olomouc

Neděle 22. 8. 2021

08:00 AZ Havířov – BK Mladá Boleslav
10:00 Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc
12:00 HC Dynamo Pardubice – AZ Havířov
14:00 BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec
16:00 HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice
17:30 SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ TURNAJE


Foto: Martin Voltr