30.01.2020
Redakce

Stěpan Zacharčuk: Česká liga se úrovní od KHL příliš neliší

Pardubice – Pardubice přivedly do svého týmu opravdu zajímavou posilu. Obranné řady Dynamo vyztužilo bekem s parametry, které mnoho obránců v tuzemské extralize nemá. Stěpan Zacharčuk se pro klubový web rozpovídal nejen o jeho dramatickém ukončení působení v Nižněkamsku a následných krocích právě do klubu s koněm na hrudi.

Stěpan Zacharčuk měří bez pěti centimetrů rovné dva metry a váží 105 kilogramů. S těmito parametry se ihned zařadil mezi největší obránce extraligy. „Jsem takový univerzální, tvrdý typ obránce,“ popsal třiatřicetiletý ruský obranář svůj způsob hry. Doposud stihl za Dynamo dva zápasy, ve kterých zapsal jednu asistenci a v obou zápasech odehrál přesně 22 minut a 9 vteřin. V Karlových Varech byl na ledě u obou vstřelených gólů Dynama.

Rodák z Amdermy u Karského moře přiznává, že o Pardubicích před jeho příjezdem nic nevěděl. „Věděl jsem, co je Česko, Praha, věděl jsem o skvělém jídle a pivu.“ Pousmál se a dodal: „Byl jsem v Čechách jednou na turnaji a s rodinou na dovolené.“ Za dva zápasy už si ale tento pořízek stihl udělat představu o tom, jaká je česká nejvyšší hokejová liga. „Je to velmi kvalitní soutěž, kde hráči dobře bruslí. Úrovní se příliš neliší od KHL, jsou tu silní a rychlí hráči, opravdu to zde není jednoduché,“ popsal úroveň české ligy Zacharčuk.