02.08.2021
Redakce

Startují přípravné zápasy. Už se těšíme na diváky, hlásí Havíř

Prázdniny se přehouply do své druhé poloviny, nadešel srpen a s ním i čas přípravných zápasů, které dávají znát, že nová extraligová sezona už klepe na dveře! Ten první domácí, v rámci Letních hokejových her, odehraje Dynamo ve čtvrtek proti Olomouci v malé hale! Dva dny předtím ještě Dynamo zavítá na led Ostravar arény, kde se představí proti Vítkovicím.

Pardubice dosud trénovaly od začátku druhé fáze letní přípravy dvoufázově, což v pondělí končí, jelikož přijdou na řadu první zápasy. Jednou z hlavních náplní tréninkových jednotek je bruslení. „Hodně jsme bruslili a nabírali objem, zkoušeli jsme také kombinace na malém prostoru. Do nějakých větších taktických věcí jsme se zatím nepouštěli, něco jsme si řekli a oživili. Zaměříme se na to více až v následujícím období,“ vysvětlil David Havíř. Ten spolu se svými kolegy využívá pro doplnění počtu hráčů při trénincích na ledě také hráče z juniorů. „Je to pro ně jiná rychlost, těžší souboje než mají mezi sebou v juniorce. Takže je to pro ně takové oživení a pro nás doplnění, aby měli hráči větší odpočinek.“

V přípravných zápasech, které budou následovat, se Dynamo zaměří na taktické věci, což se týká i složení obranných dvojic a útoků. „Zatím jsme zkoušeli co nejvíce kombinací složení sestavy v bloku dvou tří dnů. Nějakou představu máme, v přípravných zápasech budeme zkoušet a uvidíme, zda se nám to potvrdí na ledě, jestli si ti hráči vyhoví. Jedna pětka bude vždy odpočívat, zároveň bude hrát i dost juniorů. Většinou budeme hrát na čtyři útoky a tři obrany,“ prozradil šestačtyřicetiletý kouč. „Ti, co nebudou hrát, budou mít extra tréninkovou jednotku navíc, aby tím dohnali zápasové zatížení, takže tím to bude bude pořád dá se říct trojfáz,“ doplnil.

Velmi důležité je, že se do ochozů po dlouhé době vracejí také diváci. Jejich důležitost a význam pro následující přípravné zápasy si uvědomuje i asistent trénera: „Už se těšíme na diváky! Pro kluky bylo nepříjemné, že se hrálo na prázdných stadionech. Hraje se sice v malé hale, ale věřím, že tam možná o to bude lepší atmosféra, neměl by to být žádný problém,“ okomentoval první domácí přípravný zápas David Havíř.

Jak už bylo zmíněno, přípravné zápasy budou sloužit zejména k ustálení kádru. Důležitá bude samozřejmě také spolupráce s prvoligovým Vrchlabím, kam v minulém týdnu zamířila šestice hráčů, která se do té doby připravovala s Dynamem. Brankáři Oliver Štěpánek a Vojtěch Nečas, obránci Jan Oliva a Tomáš Jelínek, útočníci Tomáš Zeman a Michal Machač. „Kádr ve Vrchlabí je z nějakých osmdesáti procent daný, někteří naši kluci tam půjdou a pokud se jim bude dařit, stáhneme si je zpátky. Všichni mají jasně daný plán, co se bude dít a teď je jen na nich, jakým způsobem se budou rozvíjet,“ přiblížil spolupráci David Havíř.

Do Českých Budějovic zamířil na měsíční zkoušku obránce Martin Bučko, k čemuž se vyjádřil Dušan Salfický: „Po doplnění kádru disponujeme devíti kvalitními obránci a dalšími nadějnými beky. Z tohoto důvodu a z důvodu jejich vytíženosti jsme se rozhodli uvolnit Martina Bučka na zkoušku do Českých Budějovic, kde by se měl ucházet o místo v první čtyřce obránců. Pro náš klub je pozitivní, že budeme mít ve hře prakticky všech devět obránců. Martin Bučko má u nás víceletý kontrakt a pokud na jihu Čech uspěje, budeme mít příští sezonu obránce, který celý ročník odehrál v extraligovém týmu.“


Program Dynama na Letních hokejových hrách

Datum

Čas

Soupeř

Místo

3. srpen

17:30

HC Vítkovice Ridera

Ostravar Aréna

5. srpen

17:00

HC Olomouc

enteria arena

10. srpen

17:00

HC Vítkovice Ridera

enteria arena

12. srpen

17:00

HC Olomouc

Zimní stadión Olomouc