04.08.2020
Redakce

Startuje Generali Česká Cup! Dynamo míří na led brněnské Komety

Hráči Pardubic už vyhlíží první pohárové utkání, které bude zároveň premiérou Dynama v novém ročníku. V rámci Generali Česká Cupu zavítají svěřenci trenéra Milana Razýma na led Brna, kde budou usilovat o první body do tabulky. Utkání proti Kometě začíná v 18:00, v přímém přenosu ho vysílá stanice O2 TV Sport. Kolik hráčů mají trenéři Pardubic na výběr a jakým systémem se pohár hraje?

Generali Česká Cup je turnaj, kterého se zúčastní všech 14 extraligových celků, doplněných o prvoligové týmy Kladna a Přerova. Celkem se tak o nový pohár utká 16 týmů, které jsou rozděleny do čtyř skupin. Dynamo je ve skupině C s Olomoucí, Hradcem Králové a Brnem, a právě duelem s Kometou vkročí Pardubice do nové sezony. Průběh zápasu můžete sledovat také na webu www.onlajny.com. Kvůli koronaviru sice platí v DRFG aréně specifické předpisy, na ledě se však změny uskuteční maximálně v sestavách týmů.

Soupiska HC Dynamo Pardubice již prošla prvním zúžením, přesto mají trenéři stále velký výběr, koho do zápasu nasadit. V současnosti se jedná o 3 brankáře, 10 obránců a 14 útočníků. Kádr Pardubic je nyní široký i díky spolupráci s prvoligovým Vrchlabím, odkud se hráči mohou vracet na hostování nebo střídavé starty. Do skupinových zápasů Generali Česká Cupu mohou dokonce za jednotlivé týmy naskočit i hráči registrovaní jinde. U českých hokejistů je podmínkou souhlas mateřského klubu, u cizinců příslušné národní federace.


Pohárová utkání tak budou sloužit nejenom hráčům, ale i trenérům, kteří na základě těchto zápasů budou nadále zužovat kádr. I tak je ale o co hrát, pohár je náhradou za play off a jeho vítěz získá jako odměnu milion korun. V základních skupinách budou hrát týmy dvakrát každý s každým. Na dva vítězné zápasy se pak bude hrát i vyřazovací část poháru, kam postupují dva nejlepší celky každé skupiny.

"Dá se říci, že ostřejší zápasy začínají brzy - po čtrnácti dnech na ledě, někdo byl na ledě pouze týden. Jsme připraveni na to, že to nebude až tak přesné, a jsme zvědaví, jak se k tomu kluci postaví," říká před prvním přípravným, ale zároveň soutěžním zápasem pardubický kouč Milan Razým. "Šanci dostanou hráči širšího kádru, mohou si říci o místo v sestavě. Očekávám bojovnost a nasazení, do každého zápasu musíme jít naplno," dodal před utkáním Generali Česká Cupu na ledě Komety.

Po úvodním utkání v Brně se postupně Dynamo na domácím ledě utká ve čtvrtek 6. srpna s Olomoucí, v úterý 11. srpna s Hradcem Králové a v úterý 18. srpna s Kometou Brno. Po úterní schůzce s Krajskou hygienickou stanicí se fanoušci dozvědí i informace o prodeji vstupenek na tyto zápasy.

Aktuální kádr HC Dynamo Pardubice:

Brankáři: Pavel Kantor, Milan Klouček, Vojtěch Nečas

Obránci: Ondřej Vála, Jan Kolář, Rhett Holland, Martin Bučko, Jan Zdráhal, Juraj Mikuš, Michal Ivan, Stěpan Zacharčuk, Michal Hrádek, Jakub Nakládal

Útočníci: Radoslav Tybor, Michal Vondrka, Robert Kousal, Matej Paulovič, Patrik Poulíček, Jan Mandát, Denis Kusý, Matěj Blümel, Vladimír Svačina, Valentin Claireaux, Ondřej Machala, Matouš Kratochvil, Lukáš Anděl, Tomáš Zeman

Aktuální kádr HC Kometa Brno:

Brankáři: Karel Vejmelka, Lukáš Klimeš, Ondřej Kacetl, Pavel Jekel.

Obránci: Tomáš Bartejs, Ralfs Freibergs, Michal Gulaši, Dalimil Mikyska, Jan Mlčák, Ondřej Němec, Filip Pyrochta, Stanislav Svozil, Libor Zábranský mladší.

Útočníci: Petr Holík, Luboš Horký, Petr Kratochvíl, Michal Kunc, Silvester Kusko, Peter Mueller, Karel Plášek mladší, Tomáš Plekanec, Daniel Rákos, Peter Schneider, Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda, Tomáš Šoustal, Tomáš Vincour, Martin Zaťovič.

Rozpis zápasů Pardubic:

4. 8. 2020 v 18:00 | HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice

6. 8. 2020 v 18:00 | HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc

11. 8. 2020 v 18:00 | HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK

13. 8. 2020 v 18:00 | Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice

18. 8. 2020 v 17:00 | HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno

20. 8. 2020 v 17:00 | HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice