10.08.2019
Sportovní park Pardubice

Sportovní park Pardubice otevírá své brány

PARDUBICE — Sportovní park Pardubice se koná tradičně druhý srpnový týden, letos tedy od 10. do 18. srpna v oblíbeném parku Na Špici. Na sportovištích, na řekách i v parku se představí na 70 sportovních klubů z Pardubic a okolí včetně Dynama.

Sportovní park patří do rodiny Pardubických tahounů a posílil tak řady oblíbených, unikátních akcí s nadregionálním přesahem, které patří mezi „rodinné stříbro“ Pardubic. Díky hrací kartě mohou malí i velcí sbírat záznamy o zdolání jednotlivých disciplín – za zdolání 12 sportovních disciplín obdrží diplom s jejich jménem a za zvládnutí 16 disciplín medaili. Karta není časově omezena, můžete k nám přijít kdykoliv od 10. až do 18. srpna.

Sportovní park bude také obohacen o řadu kulturních zážitků. První sportovní víkend nabídne kromě sportu také Festival vůní, chutí a řemesel, druhý víkend pak zážitky plné Ameriky s názvem Friends Fest. Návštěvníci se v době konání Sportovního parku mohou těšit na projížďku ulicemi města s názvem Pardubice na bruslích, v nabídce je kvalifikační dostih na Velkou Pardubickou na závodišti, autogramiády a exhibice. Ujít si nenechejte ani hokejový memoriál Zbyňka Kusého.

A hlavně dva masové běhy přímo u nás v parku – také tento rok bude součástí našeho srpnového sportování Gladiator Race / Run. Překážkové závody jsou fenoménem poslední doby a prezentace tohoto sportovního odvětví ve městě sportu, navíc přímo v jeho centru, se jednoduše nabízí. Loni si to malí i velcí Gladiátoři moc užili, přidejte se k nim 11. srpna taky! Těšte se rovněž na hromadný běh plný barev! V případě běhu Barvám neutečeš víc, než kdy jindy platí, že není důležité vyhrát, ale pořádně si trasu užít. Na pětikilometrové trase vás čeká pět barevných zón!

Každý rok chystáme pro návštěvníky novinku v programu – letos jsme do něj zařadili přednáškový stan. Každý den se těšte na několik zajímavých přednášek. Jejich rozpis najdete na našich stránkách www.sportovnipark.cz. Věříme, že i letos přiláká Sportovní park Pardubice do našeho krásného města návštěvníky ze všech koutů regionu, především pak rodiny s dětmi. Naším hlavním cílem je strávit společně krásné srpnové dny a prohloubit v dětech zájem o sport.