31.10.2019
Redakce

Sportovní manažer Kverka: Hráči by měli být v pořádku, rozhodne lékař

Utkání proti Litvínovu odložené není a hrát se bude. Do zápasu pravděpodobně zasáhnou i členové A týmu, které v týdnu postihla epidemie. Ve čtvrtek trénovali skoro v kompletním složení. O dalším postupu rozhodne lékař.

„Na tréninku byla většina hráčů áčka. Musíme však počkat na vyjádření lékaře, jestli je pustí do zápasu," uvedl sportovní manažer klubu Jaromír Kverka.

Pro něj byla náhlá epidemie pardubické kabiny těžkou zkouškou. „Byl to šok, který jsme museli okamžitě řešit. Měli jsme na to tři hodiny. Z důvodu, abychom neohrozili týmy v první lize, tak jsme nestahovali jiné hráče a vyřešili jsme to juniorským týmem."

Stále se nezjistilo, jaká příčina vyřadila prakticky celý kádr. „Nejsme schopní se dopátrat, čím se hráči mohli nakazit. Jestli to bylo z jídla, to nevíme. Proběhly krevní odběry a já doufám, že je vše na dobré cestě a kluci budou v pořádku. Zásádní věcí, které jsme se báli bylo, aby to nebyla nějaká dramatická nemoc, která by mužstvo vyřadila na delší dobu," dodal sportovní manažer.

Toho těší, že se mužstvo sešlo na ledě. „Jsem rád, že by to tedy nemělo mít dlouhého trvání. Výpadek na nich samozřejmě bude znát, navíc stále čekáme na vyjádření doktora, jestli je do duelu proti Litvínovu pustí."

Každopádně nejblížší utkání se odkládat nebudou. „Vycházeli jsme z toho, že jsme hráli v Karlových Varech, tak musíme i s Litvínovem. Postavíme se tomu," říká odhodlaně Jaromír Kverka.