20.11.2019
Redakce

Snažím se do kluků vcítit, říká nový skaut Dynama Jan Kolář

Hokejista Jan Kolář získal s Pardubicemi třikrát mistrovský pohár a nyní se vrátil zpátky, tentokrát jako skaut. Pomáhá s hledáním hráčů pro mládež i A tým.

Už více jak rok a půl Jan Kolář nehrál a nakonec se rozhodl pomoci Pardubicím jako skaut. „Spolupráce vznikla asi před měsícem. Už v létě jsem se domlouval s vedením klubu na mé možné spolupráci, nakonec jsme se domluvili na oblasti skautingu. Nyní jsem spíš takové nezávislé oko klubu, když potřebují vidět nějakého hráče, tak se na něj jedu podívat. Poté připravím report o daném hráči, aby klub nemusel čerpat jen od trenérů a agentů, ale měl i svůj nezávislý pohled,” přiblížil svou pracovní náplň Honza Kolář.

„Samotná práce spočívá v tom, že si během utkání připravuji poznámky, ale vše zpracovávám až druhý den do reportu. Záleží, zda to předkládám sportovnímu manažerovi nebo šéftrenérovi mládeže. Samozřejmě, je velký rozdíl, zda skautuji hráče pro A tým nebo mládež. U mladých hráčů je důležité, se snažit odhadnout jejich potenciál, zda nejsou jen fyzicky vyspělí ale i talentovaní. Mládežnický hokej se vyvíjí od každé kategorie, takže se nedá hodnotit taktika,” dodal Jan Kolář.