17.11.2019
Redakce

Sev.en Hockey Cup: Dynamo druhé, vítězství putuje do Zlína

Pardubice - Druhé kolo turnaje SEV.EN Hockey Cupu se o sváteční neděli uskutečnilo v prostorách pardubické enteria areny. Hokejisté ročníku 2005 zde sehráli šest zápasů, kromě Pardubic se na turnaji představilo Kladno, Litvínov a Zlín. A kdo si v celém turnaji vedl nejlépe?

Domácí brankář Lukáš Matěcha byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Nejlepším obráncem byl vyhlášen Radek Vyhlídal z HC Verva Litvínov. Z PSG Berani Zlín si trofej za nejlepšího útočníka odnesl Adam Jecho. Vítězem kanadského bodování se stal Dominik Čech z HC Verva Litvínov.

HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Dostál (Hemský), 18. Dostál (Fiala, Hemský), 27. Hiemer (Novák), 33. Fiala, 42. Hiemer (Oliva) – 1. Holub (Voljanski), 27. Sojka (Holub).

Úvodní utkání mezi Pardubicemi a Kladnem začalo pro domácí hokejisty nešťastně, již po 45 vteřinách museli dotahovat nepříznivý stav po trefě Holuba. Postupem času však svěřenci trenérů Martina Koudelky a Milana Kusého svůj výkon vypilovali a otočili skóre ve svůj prospěch. Potlesk si zaslouží především Dominik Dostál a Filip Hiemer, kteří zatížili konto soupeře dvě vstřelenými brankami, jednu gólovou radost oslavil také Adam Fiala. Dynamo vykročilo za úspěšnou nedělí kvalitně a po výhře 5:2 si zapsalo do tabulky tříbodový zisk.

HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Bednařík (Maštalířský), 23. Čech (Tůma, Holčák) – 16. Jecho, 17. Babulík, 38. Gerych.

Utkání mezi Litvínovem a Zlínem mělo velmi zajímavý vývoj. Verva byla v úvodní třetině aktivnějším týmem a zcela po zásluze si do kabin odnášela nejtěsnější možné vedení. Po přestávce ale došlo ke zvratu. Berani přidali a v rozmezí jedné minuty dokázali otočit skóre ve svůj prospěch. Náskok Zlína sice ještě umazal ve 23. minutě Čech, v závěrečném dějství však zlínští hokejisté dokázali Litvínov zaskočit při vlastním oslabení a po pohledné samostatné akci Gerycha brali vítězství v poměru 3:2.

HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 3:7 (1:1, 0:5, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Hiemer (Vrba), 36. Pecina (Hemský), 40. Lepša - 15. Holba, 16. Babulík (Najman), 21. Babulík, 23. Jecho, 24. Babulík (Gerych), 29. Gerych (Babulík), 43. Jecho (Heš).

Pardubicím druhé utkání na Sev.en Hockey Cupu nevyšlo podle představ. Výsledek jim pokazila zejména hrubě nepovedená druhá třetina, ve které se nechali po chybách přehrávat od soupeře ze Zlína. Mezi pardubické střelce se zapsali obránci Vladislav Pecina a Filip Lepša a útočník Filip Hiemer, který se trefil dvakrát už i v prvním zápase. Pochvalu za svoji aktivitu zaslouží Dominik Dostál a nejlepší hráč zápasu Dominik Lang.

HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 6:2 (3:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Čech (Šprynar), 11. Kurty (Dudáček, Čech), 13. Šprynar (Čech), 25. Mikolášek, 33. Maštalířský (Bednařík, Vyhlídal), 33. Šprynar (Čech) – 9. Sojka (Holeček), 14. Sojka (Rájek).

Litvínovská Verva na úvodní porážku dokázala zareagovat ve velkém stylu. V první třetině se sice s kladenskými Rytíři výrazně přetahovala, zbylá dvě dějství však byla jasně v jejich režii. Kladno nedokázala na soupeře najít recept a v malé hale pardubické enteria areny nakonec inkasovalo šest branek. Souboj poražených týmů z prvních zápasů tak výsledkem 6:2 vyzněl právě pro Litvínov, vidět byl zejména dvougólový Šprynar, stejnou porci branek zvládl na straně poražených Sojka.

Rytíři Kladno - PSG Berani Zlín 2:1 po nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Holeček (Marcinek), rozh. náj. Šabada – 39. Jecho (Šišák).

Diváci, kteří si našli cestu na souboj Kladno se Zlínem, čekali na úvodní branku dlouhou porci minut. Nadvládu brankářů ukončil až ve 39. minutě Jecho, který dostal zlínské hokejisty do vedení, to ovšem Kladno vzápětí umazalo zásluhou Holečka. Výsledek 1:1 vydržel až do závěrečné sirény, nájezdovou loterií vystřelil bonusový bod na stranu Rytířů Šabada. I porážka po nájezdech nakonec přinesla Zlínu výhru v celém turnaji!

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Kurty (Čech) - 4. Bělohlav (Pirner), 21. Hiemer.

Poslední zápas Sev.en Hockey Cupu nabídl souboj mezi Vervou Litvínov a Dynamem Pardubice. První třetina skončila nerozhodně 1:1. Za Dynamo se prosadil krásnou střelou z první Matěj Bělohlav. Hned na začátku drhé třetiny ujel všem ve vlastním oslabení Filip Hiemer a neomylně zakončil. Dynamo dokázalo udržet své vedení a Litvínov zdolalo 2:1. Pardubice skončily na Sev.en Hockey Cupu na druhém místě.