02.10.2021
Redakce

Rozhodnout těsně před koncem je skvělé, radoval se Kousal

Hokejisté Dynama Pardubice zvládli páteční divoký zápas na ledě Liberce a zvítězili 4:3. Své první góly v sezoně konečně vstřelili Anthony Camara a Robert Kousal. Právě Kousal přiznal, že se mu po vstřelené brance hodně ulevilo.

V minulé sezoně byli velmi produktivní, ale letos se ze začátku trápili a na gól čekali až do 10. kola. Robert Kousal rozhodl první trefou v sezoně duel v Liberci v čase 59:48. „Emoce byly neskutečné. Už jsem pomalu přestával věřit, že ten gól někdy dám, protože mi to trvalo deset zápasů. Rozhodnout takhle těsně před koncem je skvělé,“ ulevil si pardubický odchovanec.

Rozhodující branka padla v přesilové hře a předcházela jí velká skrumáž před brankou. „Puk se tam několikrát odrazil a myslím, že Patrik Poulíček nebo Matej Paulovič to dali o beton na moji stranu. Já už jsem se jenom soustředil, abych trefil tu skulinu bekhendem,“ popsal situaci sám střelec vítězného gólu.

Utkání v Liberci přineslo velké množství gólových šancí i chyb na obou stranách. „Když se hraje nahoru dolů, a ještě s tak rychlým mužstvem, jako je Liberec, tak k tomu chyby samozřejmě patří. Počtem šancí jsme se jim ale minimálně vyrovnali a naštěstí jsme dali o jeden gól víc,“ dodal střední útočník.

Většina dosavadních zápasů Dynama končila často velice těsným rozdílem. „Letos máme všechny výsledky vyrovnané. Tohle nebyla výjimka a jsme rádi, že tyto zápasy dokážeme udolat,“ potvrdil člen třetí formace.

Již v neděli čeká nejen Roberta Kousala, ale i jeho spoluhráče, další zápas. Doma v enteria areně Dynamo přivítá tým Rytíři Kladno. Vstupenky jsou v prodeji ZDE.