24.01.2021
Redakce

Roman o Kosticynovi: Je výborný na puku, umí rozdat nahrávky

Ačkoli Dynamo porazilo před nedělním zápasem Kometu sedmkrát v řadě, bylo jasné, že na tým Richarda Krále nečeká nic jednoduchého. Pardubice v zápase 39. kola Tipsport extraligy prohrávaly už 0:2, přesto nesložily zbraně a dokázaly vyrovnat. Na trefu brněnského Filipa Krále už ale zareagovat nedokázaly a prohrály 2:3. „Škoda, že jsme nedostali ve třetí třetině ještě jednu přesilovku, třeba by se podařilo vyrovnat," litoval po zápase Ondřej Roman, který vstřelil druhý gól Dynama.

Dynamu kvůli nedělní porážce skončila jak série pěti výher v řadě, tak série sedmi vítězství nad Kometou Brno. „Výsledek nás štve, první třetina sice z naší strany ideální nebyla, ale druhá pak byla super. Bohužel ve třetí jsme měli šance, nedali a dostali jsme rozhodující gól," litoval po zápase střelec druhého pardubického gólu Ondřej Roman.

Ten strávil na ledě bezmála dvacet minut a do statistik zapsal také tři střely na branku Karla Vejmelky. Nastoupil pak po boku Andreje Kosticyna, nové zkušené posily Dynama se skoro čtyřmi stovkami startů v NHL, která se hned blýskla dvěma body za dvě asistence.

„Hrálo se mi dobře. Andrej je výborný na puku, umí rozdat nahrávky, což už dneska ukázal. Určitě se těším na další spolupráci," pochvaloval si Roman dění na ledě po boku nového spoluhráče.

Slova chvály měl pro Kosticyna také trenér Richard Král: „Na Andrejovi je vidět, jaký je to hokejista. Má neskutečný přehled a umí si pokrýt kotouč. Nějakou dobu ale nehrál, což bylo znát. Slušný výkon podal i Konstantin Barulin, měl tam výborné zákroky."

Trenér Richard Král vytvořil zařazením Kosticyna k Romanovi a Camarovi mezinárodní útok. Jak probíhá komunikace? „Komunikace probíhá spíše angličtinou, kterou Andrej ovládá velice dobře. Občas když neví, tak se zeptá Marka Ďalogy nebo Kuby Nakládala, kteří ovládají plynule ruštinu," popsal Roman.

První útočná trojice byla u obou gólu Dynama, dobrý výkon však podle Romana jednoznačně přebije smutek z porážky: „Je to dobrý začátek, důležitý je ale výsledek a tam to přebije ta prohra. Třeba další zápas dáme zase dva, a snad k tomu i vyhrajeme."