28.08.2020
Redakce

Radoslav Tybor po výhře nad Zlínem: Jsem rád, že mi to tam padá

Pardubické Dynamo opět potvrdilo v Generali Česká Cupu slušnou formu v rámci letošní letní přípravy a díky výhře 5:2 nad Zlínem postoupilo do semifinále, ve kterém se utká s Libercem. Zásluhu na posledním vítězství má také střelec přesilovkové branky z druhé třetiny Radoslav Tybor.

Radoslav Tybor opět nastoupil v první lajně společně s centrem Robertem Kousalem a mladíkem Matějem Blümlem. Jejich souhra fungovala a dopomohla Pardubicím k postupu. „Neodehráli jsme spolu sice ještě tolik zápasů, ale góly jsme už dali. Některé věci se dají udělat ale lépe a já věřím, že se ještě zlepšíme a budeme dávat góly dál,“ řekl po utkání výborně naladěný pardubický útočník.

Slovenský kanonýr má již na svém kontě 7 gólů a střelecky zažívá velmi vydařenou přípravu. „Je to zatím jen příprava, ale jsem rád, že mi to tam padá,“ pochvaloval si Tybor. „Doufám, že mi to vydrží,“ dodal.

Pardubicím napínavý zápas proti Zlínu nakonec vyšel a postupují do semifinále. „Z naší strany nebyla první třetina dobrá, nešly nám ani moc nohy, neměli jsme dobrý pohyb, všechno nám dlouho trvalo. O přestávce jsme si něco řekli a od druhé třetiny jsme hru zjednodušili a myslím si, že jsme měli v zápase několik velkých šancí, aby mohl být rozhodnutý podle skóre. Dostali jsme tam bohužel i nešťastné góly, ale nakonec jsme rádi, že jsme vyhráli,“ zhodnotil Tybor povedený duel.

Pohár Generali České pojišťovny nabízí zajímavé zápasy s velkým nábojem. „Ano, není to jako obvyklá příprava, kde se hráči teprve zkouší,“ souhlasil reprezentant Slovenska. „Teď, když už jde o hodně, tak si myslím, že každý dává tu nejsilnější možnou sestavu, každý tým chce uhrát co nejlepší výsledek a pro nás hráče je tato příprava skvělá.“

Do první lajny skvěle zapadl teprve dvacetiletý Matěj Blümel, na nějž zkušenější kolega nešetřil slovy chvály. „Matěj je výborný hokejista, je to skvělý bruslař, který vždy bojuje o puky, nedělá mu problémy se srážet. Pro nás vybojuje strašně moc puků a tím je to pro nás jednodušší,“ vyzdvihl Tybor mladšího spoluhráče.

V předešlých dvou sezonách atakoval Tybor metu dvaceti branek, v rozhovoru ovšem přiznal, že nad překonání této hranice zatím nepřemýšlí. „Byl bych samozřejmě rád, ale nijak zvlášť na to nemyslím a teprve uvidíme, co ukáže extraliga. Ale překonat by to bylo pěkné,“ má jasno zkušený útočník Dynama.


foto: Vladimír Škorpík