13.03.2021
Redakce

První možnost nevyužita. Dočká se Dynamo v Karlových Varech napodruhé?

První možnost na straně Pardubic na ukončení série předkola a postup do čtvrtfinále zůstala nevyužita. Dynamo po bojovném výkonu prohrálo s Karlovými Vary 1:2 v prodloužení. Utkání se přitom pro Pardubice vyvíjelo velmi dobře, když ještě v 57. minutě hosté vedli. Karlovy Vary ale vyrovnaly a v prodloužení po šťastné trefě svůj obrat dokonaly. Dynamo bude mít další šanci ukončit sérii a postoupit do čtvrtfinále v neděli od 15 hodin. Zápas vysílá O2 TV Sport.

Předkolo 4. zápas: HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Dynamo drželo ve čtvrtém zápase dlouhou dobu jednobrankové vedení, nakonec ale po dvou gólech útočníka Martina Kohouta prohrálo 1:2 po prodloužení. První přišel dvě minuty a dvě vteřiny před koncem základní hrací doby, druhý a rozhodující v čase 77:21.

„Někdo tam vystřelil, potom to Kuba Nakládal tečoval. Myslím si, že jsem puk držel a někdo z Varů mi ho vzal, nějak zvláštně se to tam poodráželo a skončilo to za brankovou čárou,“ popsal rozhodující branku ze svého pohledu Milan Klouček.

Branka karlovarské Energie ale musela být dlouhou dobu přezkoumávána u videa. Nejprve byl gól po konzultaci s videorozhodčím uznán, poté si ale trenér Richard Král vyžádal trenérskou výzvu, se kterou bohužel také nebyl úspěšný.

„Rozhodčí zkoumali video dlouho, takže asi měli důvod nakonec takhle rozhodnout… My s tím nic neuděláme. Je to za námi a koukáme se na zítra,“ řekl těsně po konci utkání mladý brankář Pardubic.

Dvaadvacetiletý pardubický gólman podal opět velice nadstandardní výkon, když úspěšně pokryl 41 střel soupeře. Ale ani to k vítězství nepomohlo: „Mrzí to, 58 minut jsme drželi vedení. Škoda, že tam nespadl ještě gól, šancí jsme měli opravdu mraky, ale teď už to je jedno, prohráli jsme. Koukáme se už na zítra, chceme to ukončit, musíme proměnit víc šancí a věřím, že to dopadne.“

„Cítím se dobře, zápasy jdou hodně rychle po sobě. Jsem opravdu rád, že dostávám takových příležitostí. Je to mé první play-off, strašně si ho užívám a věřím, že bude ještě pokračovat,“ zakončil rozhovor Klouček.

S výkonem svých svěřenců vyjádřil i přes prohru spokojenost také trenér pardubického Dynama Richard Král: „Podali jsme velmi dobrý výkon, byli jsme celý zápas lepší, ale neproměnili jsme šance. To, co nám tam padalo ve druhém zápase, to se dnes nedařilo.“

Ke včerejšímu utkání se vrátil i sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický. “Bohužel ve včerejším utkání se nám některé věci nepodařily, kvůli tomu jsme nedokázali ukončit sérii. O to více vzhlížíme k dnešnímu utkání, ve kterém budeme ještě lepší a půjdeme si za vítězstvím v sérii! Jsme rádi, že u toho budou i naši fanoušci prostřednictvím přenosu na O2TV, ” řekl Dušan Salfický.

Pro další část sezony se klub rozhodl vetovat rozhodčího Antonína Jeřábka.