05.02.2020
Redakce

Pro záchranu uděláme všechno, slibuje Jan Mandát

Pardubice – Sezona se nezadržitelně blíží ke konci a Dynamo se stále nemůže odpoutat od nepopulární poslední pozice extraligové tabulky. „V kabině nad sestupem nepřemýšlíme, nepřichází to vůbec v úvahu," říká útočník Jan Mandát, jenž se také vyjádřil k příchodu Tomáše Rolinka nebo povedené střelecké sezoně, kterou prožívá.

Pardubický útočník zažívá s šestnácti góly povedenou sezonu a stává se jedním z klíčových hráčů Dynama. „Je stále těžké si to připustit. Když se podíváte na ten obrovský rozdíl mezi mojí loňskou a letošní sezonou. Samozřejmě, když mám na kontě šestnáct gólů, tak nad tím začínáte přemýšlet a berete si na sebe větší odpovědnost. Góly se poté očekávají, ale za nějakého většího střelce se zatím nepovažuji,“ vypráví Jan Mandát.

Dynamo hraje pod velkým tlakem. Každý ztracený bod může rozhodnout. „Každý ví, o co hrajeme. Body potřebujeme, a potom každá šance, kterou neproměníme, může být klíčová, takže stres je velký,“ je si vědom pardubický střelec. Po prohraném zápase s Litvínovem panovala v kabině nespokojenost. „Ta prohra nás opravdu hodně štvala. Prohrát se může, ale my jsme jim body odevzdali a předvedli špatný výkon,“ ohlédl se za duelem útočník Dynama.

Do konce sezony zbývá osm těžkých zápasů a Pardubice nutně potřebují vyhrávat. „Bohužel víme, v jaké jsme situaci. Matematika je jednoduchá, ale musíme se postupně odrážet zápas od zápasu, třetinu od třetiny,“ pokračuje jihlavský rodák.

Výkony se zvedají i pod dohledem Tomáše Rolinka, který se do pardubického klubu vrátil z Vrchlabí. „Všichni víme, jakým hráčem Tomáš je. Je tady pro nás moc platný. Pomáhá hlavně v kabině, dokáže nás povzbudit do každého utkání, má zkušenosti a vztah k hokeji v Pardubicích. Hodně kluků, včetně mě, si z něj bere příklad,“ popisuje přednosti kapitána Mistrů světa z roku 2010.

Na případný sestup nechtějí hráči vůbec myslet. „V kabině nad tím vůbec nepřemýšlíme, že by se tady mohlo spadnout. Nepřichází to vůbec v úvahu. Pro záchranu hokeje uděláme všechno a budeme bojovat za celé město a pardubické logo. Necháme na ledě všechno,“ zakončuje rozhovor Jan Mandát.