31.01.2021
Redakce

Přivítání bylo super, říká po prvním tréninku v Pardubicích Tomáš Zohorna

Útočník Tomáš Zohorna se do pardubického Dynama vrátil po šesti letech strávených v KHL v celku Chabarovsku, kde v letošní sezoně dělal kapitána. „Jsem tu proto, abych pomohl týmu dosáhnout těch nejvyšších příček," nechala se slyšet nová posila A-týmu Pardubic.

Jednou z prvních věcí, se kterou se musel po příletu do Čech sžít, byl rozdíl devíti hodin oproti času, který panuje u rusko-čínských hranic, kde se Chabarovsk nachází.

„Zatím se cítím dobře, v tuto chvíli mám devět hodin večer, tak to ještě jde. Myslím ale, že kdybych dneska hrál zápas nebo bychom měli trénink odpoledne, že bych se trápil,“ odpovídal po nedělním ranním tréninku v Pardubicích trojnásobný účastník hokejových mistrovství světa. Zohorna odcházel do KHL po sezoně 2014/15. Nyní se vrací do jiného klubu, než ze kterého odcházel - nové logo, nový vlastník, nové ambice.

Událo se za tu dobu hodně změn, tou poslední byla i změna trenérů. Myslím, že změny byly potřeba, výsledky v posledních letech byly špatné a neodpovídaly tomu, kde by Pardubice měly hrát. Jsem za to moc rád. Jsem tu zpět a proto, abych pomohl. To je pro mě to nejdůležitější," řekl důrazný útočník.

Tomáš Zohorna se opět sešel v jednom mužstvu s Jakubem Nakládalem a Janem Kolářem

Přesto některé stálice zůstávají. Stejně jako před lety se nyní sešel v kabině s Jakubem Nakládalem, Janem Kolářem a Robertem Kousalem. Jeho někdejší spoluhráči Petr Sýkora, Tomáš Rolinek, David Havíř a Jan Kolář rovněž stále působí u týmu, byť už v jiných než hráčských rolích.

Přivítání bylo super. Se všemi se dobře známe, s Honzou Kolářem jsme hráli i čtyři roky v Chabarovsku. Ze svého předchozího působení se znám třeba i s Radem Tyborem. Dá se tak říct, že jsem nešel do nového týmu. O to je to lepší, že se nemusíme tolik seznamovat a můžeme do toho skočit naplno," nechal se slyšet dvojnásobný extraligový mistr s Dynamem.

Za šest let v Chabarovsku nasbíral Tomáš Zohorna spoustu zkušeností. Jak ho podle něj posunuly jako hokejistu? Jak se liší současný Tomáš Zohorna od toho, který po sezoně 2014-2015 odcházel do KHL?

„Rozdíl tu určitě je. Mám za sebou sezony v KHL, spoustu zkušeností z reprezentace. Myslím si, že i hraju jinak. V třiatřiceti člověk ví, kde se pohybuje a co očekávat než právě v těch 26 letech, kdy jsem odcházel," zhodnotil třiatřicetiletý reprezentant.