23.08.2019
Jan Hrabal

Příprava pokračuje: Dynamo se doma utká se Zvolenem

PARDUBICE — Po týdnu čeká na hokejisty Pardubic další utkání v přípravě na novou sezonu. Ve své aréně se opět střetnou s týmem ze Slovenska, jejich soupeřem bude tentokrát HKm Zvolen, který v minulém ročníku slovenské Tipsport ligy získal bronzové medaile.

HC Dynamo Pardubice

Přijďte fandit!

Vstupenky na přípravné utkání se Zvolenem jsou v prodeji přes aplikaci ONLINE VSTUPENKY nebo od 13.00 hodin na pokladnách arény. Vstupné k stání činí 50 korun, k sezení dvojnásobek. Majitelé poukazů na permanentky extra mají vstup zdarma poté, co si vyzvednou své volné vstupenky v aplikaci nebo na pokladnách. Více informací zde.

„Jak jsme avizovali po skončení Memoriálu Zbyňka Kusého, v tomto týdnu trénujeme jednou denně, tréninky jsou lehčí. Páteční utkání se Zvolenem slouží jako herní prověrka,“ řekl hlavní trenér Dynama Ladislav Lubina.

Extraligová sezona se blíží kvapíkovým tempem, proto je potřeba se co nejlépe nachystat na její start v pátek 13. září. „Ještě jsme se zcela nevěnovali hernímu systému, spíše jsme vytrhávali jednotlivé kousky a abych se přiznal, tak nám to zatím moc nešlo. Budeme muset na tomto naši práci ještě více zintenzivnit,“ pronesl šéf pardubické kabiny.

„Jsme zvědaví, zda to budeme schopni přenést do zápasů ve větší kvalitě. Ve čtvrtek jsme se zaměřili na forčeking a obranu středního pásma. Chceme, aby tato naše práce byla v utkání vidět,“ nechal se slyšet hlavní kouč.

Od pondělí s týmem trénuje obránce Sébastien Piché, který se může pochlubit čtyřnásobným titulem nejproduktivnějšího beka EBEL ligy. „Je u nás na testech. Viděli jsme jej na čtyřech trénincích, což není mnoho. Jeví se nám jako velmi dobrý bruslař s dobrou technikou hole a kvalitní přihrávkou. Z Kanady má velmi dobré návyky v komunikaci mezi hráči, to by si od něj mohli naši hráči převzít. Jsme zvědaví, jak se ukáže v utkání a v herních činnostech,“ řekl.

„Zatím nepřemýšlím nad tím, zda by mohl hrát v jedné formaci s Coreym Lockem, protože bodovat v jedné formaci v EBEL lize a Tipsport extralize je velký rozdíl. Za mě by měl Corey ještě trošku přidat,“ doplnil Ladislav Lubina.

Aktuálně ze zvolenské kabiny

Hokejisté jednoho z nejtradičnějších klubů slovenské nejvyšší soutěže přicestovali na východ Čech ve středu večer, ve čtvrtek se od 17.00 hodin utkali v pardubické aréně s Admiralem Vladivostok.

Zvolen prohrál s účastníkem KHL 1:4, jeho jedinou branku vstřelil hned v první minutě americký útočník Garrett Thompson. „Chtěli jsme odehrát kvalitní zápasy a soupeři z KHL a české extraligy splňují nejvyšší kritéria,“ pověděl pro www.hkmzvolen.sk kouč Zvolena Andrej Podkonický, kterého si čeští fanoušci jistě pamatují z působení v Liberci.

„Čekají nás těžcí soupeř, kteří nám ukáží, jak na tom jsme. Zápasy na Memoriálu Pavla Zábojníka nám cosi ukázaly, hlavně Klagenfurt byl dobrý soupeř. Odkryly se naše slabší stránky, je to jen příprava a v Pardubicích chceme uhrát co nejlepší výsledky a předvést dobrou hru,“ doplnil pro web HKm Zvolen.

Sestavy z minulého utkání

Klub Sestavy
HC Dynamo Pardubice Štěpánek – Holland, Ivan, Nedbal, Kolář, Bučko, Mikuš – Tybor, Kousal, Rolinek – Mandát, Locke, Lorraine – Látal, Poulíček, Kusý – Machač, Pochobradský, Kratochvil.
HKm Zvolen —.

Představení soupeře

HKm Zvolen

HKm Zvolen

Oficiální název klubu: HKM, a.s. Zvolen
Adresa: HKm Zvolen, Pod Dráhami 2292/21, 960 01 Zvolen, Slovensko

Internetové stránky: www.hkmzvolen.sk
E-mail: office@hkmzvolen.sk
Telefon, fax: +421 455 321 973, +421 455 320 150

Rok založení klubu: 1932
Klubové barvy: červená, modrá a žlutá
Kapacita stadionu: 5372
Mistr ligy: dvakrát (2000/2001 a 2012/2013)
V nejvyšší soutěži: v sezoně 1993/1994 a od roku 1997
Názvy klubu: 1932 – ZTK Zvolen, 1964 – Lokomotíva Bučina Zvolen, 1983 – ZTK Zvolen, 1994 – HK Hell Zvolen, 1995 – HKm Zvolen

Předseda představenstva: Ing. Dušan Mráz
Sportovní ředitel: Ing. Miroslav Klein

Hlavní trenér: Andrej Podkonický
Asistent trenéra: Michal Kobezda

Hráli v týmu soupeře

Klub Hráči
HC Dynamo Pardubice Michal Ivan.
HKm Zvolen Rastislav Špirko.