25.02.2021
Redakce

Porazili jsme Spartu i Brno! Dynamo vyhrálo základní část letošní EHL

Pardubické Dynamo si připisuje první dílčí triumf v letošní sezoně Enyaq Hockey League. Díky stoprocentnímu finiši v duelech s pražskou Spartou a brněnskou Kometou jsme se definitivně posunuli na první místo tabulky, když jsme získali o tři body více než druhý Liberec. Do play-off tak jdeme v nejlepší možné výchozí pozici a ve čtvrtfinále nás už tuto sobotu čeká Olomouc

Cesty k prvnímu místu byly před posledními dvěma zápasy pro Dynamo hned dvě. Buď jakýmkoliv způsobem vyhrát jak středeční duel se Spartou, tak čtvrteční s Brnem, nebo porazit Spartu 5:0, a pak jsme si mohli dovolit klidně s Brnem prohrát 2:3. Nakonec jsme ale brali tři body v obou duelech.

Se Spartou, která potřebovala k postupu do play-off získat alespoň jedno dílčí vítězství, to byla jednoznačná partie. Michal "hcpce1996" Vaněk se v singlech zapotil nejvíce a vyhrál 5:3 (vs. Arcade), Jaroslav "Jarin" Řehoř si zastřílel proti OiSmjan1kovi 10:5 a Adam "CallmePablo" Čejka nedal šanci MrMakovi18 a zvítězil 7:2.

Před čtyřhrami tak bylo rozhodnuto o vítězi, ale Sparta měla stále o co hrát, potřebovala získat alespoň jednu výhru. Té byli Pražané nejblíže hned v první čtyřhře, ve které bylo skóre v samém závěru nerozhodné 2:2, ale Michal s Jardou nakonec vyhráli 4:2. Zmar Sparty dokonali Michal s Adamem vítězstvím 5:2.

Ve čtvrtek tak Dynamu stačilo proti Kometě k vítězství v základní části získat dva body, což se povedlo už ve dvouhrách. Michal přejel brněnskou jedničku bladeita 8:0 a Adam přestřílel Chlebyna 8:5. Čestný úspěch Brna zaznamenal Andremeister, který udolal Jarina 5:4.

Stejným výsledkem skončila také první čtyřhra, díky Michalovi s Jardou ale ve prospěch Dynama. A vše zakončila kanonáda Michala s Adamem, kteří zakončili základní část celé Enyaq Hockey League výhrou 12:2. Hráči Pardubic mohli začít slavit, i když moc dobře vědí, že jsou jen na začátku další cesty.

"Vyhrát základní část je skvělý úspěch, ale vůbec nic to v celkových počtech neznamená. V play-off začíná nová soutěž a musíme vyřadit další tři soupeře, abychom si došli za tím vysněným titulem," ví moc dobře kapitán Dynama. "Před sezónou jsme si dali cíl dojít alespoň do semifinále, teď po vítězství v základní části se chceme určitě porvat o titul," dodává bojovně Michal Vaněk.

Co podle něho rozhodlo o triumfu Pardubic v třináctikolové základní části? "Určitě kvalita našeho týmu jako celku. Ve většině zápasů jsme pokaždé z prvních tří individuálních duelů dokázali alespoň dva vyhrát, což nám vždy dávalo dobrou výchozí pozici do čtyřher."

Jen dvakrát Dynamo po úvodní trojici zápasů prohrávalo 1:2. Poprvé při své jediné dosavadní prohře s Třincem, a pak také v utkání s Českými Budějovicemi, které ale naši hráči dokázali otočit. Nyní už je však čekají vyřazovací boje, do kterých vstoupí sobotním čtvrtfinálovým duelem s Olomoucí.