13.08.2021
Redakce

Po prvním dni Turnaj O pohár primátora jsou naši junioři stoprocentní!

Sobotní program Turnaje o pohár primátora je u konce. Dynamo vybojovalo ze dvou zápasů šest bodů a je tak jediným neporaženým týmem turnaje. Tři body mají týmy Sparty, Liberce a Olomouce. Prozatím jediný tým bez bodu jsou Piráti Chomutov. Turnaj pokračuje pěti nedělními zápasy.

Celý turnaj můžete sledovat online na serveru onlajny.com ZDE.

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 4:1

Branky a nahrávky: 2. Herčík (Kaštánek), 17. Costa (Herčík, Formánek), 35. Herčík (Formánek), 38. Costa (Herčík) – 24. Vitouch.

Pardubice si v prvním zápase turnaje poradily s pražskou Spartou v poměru 4:1. Dynamo celý zápas diktovalo tempo hry. Do problémů se Pardubice dostaly pouze za stavu 2:1, kdy zhruba dvě minuty Sparta tlačila. Pardubice však o vítězství rozhodly ve třetí části, kterou zcela ovládly a připisují si tři body do tabulky.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 1:4

Branky a nahrávky: 4. Kučera (Tomajko) – 18. Vyhlídko (Jenčovský), 27. Pavlík (TS), 36. Pavlík, 44. Vyhlídko.

Bílí Tygři Liberec byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě vyhráli stejným výsledkem, jako to v prvním zápase dokázalo Dynamo. Olomouc se snažila prezentovat zejména tvrdou hrou, ze které však pramenily fauly. Liberec tedy vítězí 4:1 a srovnává Dynamo na prvním místě tabulky turnaje.

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 6:0

Branky a nahrávky: 3. Chvátal (Ton), 6. Hauser (Vitouch), 12. Senčák (Valach), 22. Šindelek (Tůma), 22. Valach, 36. Mácha (Tůma).

O vítězi třetího dnešního utkání bylo rozhodnuto už po první periodě. Sparta v ní dokázala vstřelit tři branky. Další dvě přidala ve druhé třetině a třetí už se pouze dohrávala a skončila 1:0 pro Pražany. Šest branek na kontě Pražanů a žádný gól Pirátů tedy dává jasně znát, který z týmu si došel pro zasloužené vítězství. Sparta si tak ve druhém zápase připsala první body a dnes už má volno. Pirátům naopak vstup do turnaje nevyšel.

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 1:4

Branky a nahrávky: 37. Patzelt (Putz) – 8. Šťastný (Kubíček), 22. Gromadzki (Burda), 32. Melikar (Jaša), 44. Kubíček.

Nejvyrovnanější zápas sobotní části Turnaje o pohár primátora ovládlo Dynamo! Oba týmy svůj první zápas vyhrály, a tak bylo jasné, že se jeden z nich osamostatní na čele tabulky! Pardubice daly první gól už v první periodě zásluhou Ondřeje Šťastného. Stejným poměrem skončila i třetina druhá. Jelikož jsme ve třetí části viděli pouze po brance na každé straně plus gól Pardubic do prázdné branky, konečný stav utkání tedy byl 4:1 pro Pardubice. Ty tak do neděle vstupují jako lídr celého Turnaje o pohár primátora!

HC Olomouc - Piráti Chomutov 5:2

Branky a nahrávky: 15. Vyroubal (Černý), 29. Vyroubal (Vostiňák) – 2. Havel (Fojt), 9. Kučera (Stodůlka, Tomajko), 13. Zapletal (Kučera), 15. Ministr (Tomajko), 42. Ministr (Tomajko).

Kohouti od začátku utkání udávali tempo hry a po první třetině byl stav 4:1 z jejich pohledu. Ve druhé třetině se i přes množství faulů prosadil pouze Chomutov. Třetí třetina posledního sobotního zápasu přinesla hezkou podívanou, která nabídla už ale jen jednu branku. Olomouc tak bere tři body za vítězství 5:2. Tři týmy tak po sobotě mají tři body.

Průběžná tabulka:

pořadítýmZVVPPPPskórebody
1.HC Dynamo Pardubice220008:26
2.HC Sparta Praha
210017:43
3.HC Olomouc210016:63
4.Bílí Tygři Liberec210015:53
5.Piráti Chomutov200012:110




Úvodní foto: Luboš Jeníček