28.02.2020
Redakce

Po dvou gólech se nám ulevilo, vyprávěl šťastný Jan Mandát

Pardubice – Jan Mandát vstřelil proti silné Plzni důležitý první gól, který odstartoval pardubický nástup ve druhé třetině. „Po těch dvou gólech se nám ulevilo a hráli jsme už s větší pohodou,“ říká v rozhovoru Jan Mandát.

Domácí Dynamo inkasovalo branku jako první, přesto se jim podařilo zápas ve druhé třetině otočit. „Dostali jsme nešťastný gól hned v první přesilové hře. Tam to na nás trochu padlo, ale řekli jsme si, že musíme hrát dál tak, jak jsme hráli, protože výkon byl dobrý. Po těch dvou gólech se nám ulevilo a hráli jsme už s větší pohodou,“ hodnotí výhru nad Plzní pardubický útočník.

Čtvrteční předehrávku proti Spartě Kladno zvládlo a dotáhlo se na Pardubice. „Asi bych lhal, kdybych řekl, že jsme to nesledovali. My hrajeme pod tlakem už měsíc v kuse, navíc mě to už zocelilo po minulé baráži a nepřemýšlím nad tlakem tolik,“ pokračoval asistent kapitána.

Pardubický střelec přiznal, že se na výsledky ostatních nemůžou ohlížet. „My jsme si už právě říkali, že se nemůžeme ohlížet na nikoho jiného. Všechny body si musíme uhrát sami, abychom nečekali do posledních zápasů, co se stane,“ je si vědom jihlavský rodák.