06.04.2019
Jan Hrabal

Patrik Poulíček: Musíme sklopit hlavy a šlapat dál

PARDUBICE — V posledních třech barážových utkáních vždy bodoval pardubický útočník Patrik Poulíček. Ve venkovních duelech nahrával na branky, v pátek doma proti Chomutovu vstřelil tu čtvrtou. Dynamo tak vede tabulku prolínací soutěže se ziskem 12 bodů a při skóre 21:2. To ale nic pro konečné účtování neznamená…

Statistiky Patrika Poulíčka v extraligové baráži
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Trestné minuty
4 1 3 4 +3 0

„Jsme rádi, že jsme potvrdili vstup do baráže a pojistili si náskok v čele barážové tabulky. Je to stále ale jen čtvrtý zápas, stále jsme na začátku. Není čas na euforii, musíme sklopit hlavy a šlapat dál,“ řekl po skončení utkání pardubický útočník.

Oproti základní části a play out se hra Dynama výrazně zvedla. „Výborně začal chytat Ondřej Kacetl, my se mu snažíme pomáhat, jak to jde. Hrajeme zodpovědněji vzadu a celkově obětavě. Jdeme po každé střele, abychom ji zablokovali. Nevymýšlíme vzadu ptákoviny a vepředu nám to tam padá,“ snažil se hledat příčiny pardubického vzestupu.

Podle Patrika Poulíčka si celý tým uvědomuje, o co se hraje. „Když se všichni podíváme, kolik sem přijde lidí na baráž a co se tu děje, tak není třeba nikomu vysvětlovat důležitost situace. Nevím, zda to my přímo odsud prožíváme více, nebo méně, ale všichni to cítíme v sobě a snažíme se odvést sto procent práce,“ prohlásil.

Celou pardubickou partu táhnou zkušení Tomáš Rolinek s Petrem Sýkorou. Na míle daleko je při pohledu na jejich hru vidět, jak jim jde o to, aby Dynamo prolínací soutěž zvládlo. „Oba bojují a pracují pro tým. Odvádí takové penzum práce pro celé mužstvo, že nám jdou obrovsky příkladem. My je musíme následovat!“ nechal se slyšet Patrik Poulíček.

Východočeši zvládli úvodní třetinu dvanáctikolové soutěže na jedničku s hvězdičkou. S dvanácti získanými body ale baráž ještě nikdo neuhrál a to všichni v šatně vědí. „Musíme si sednout v kabině a důrazně si vysvětlit, že nemůžeme mít hlavu v oblacích. Čeká nás spousta tvrdé práce a my k ní musíme přistoupit stejně s pokorou jako dosud,“ řekl útočník Dynama.

„Nedá se říci, že jsme zachránili extraligu. K tomu vede tvrdá práce. Každá výhra nás uklidňuje, hrajeme pak více v klidu, sebevědomí nám stoupá a ubývá zbrklosti, naopak si dovolíme situaci řešit lépe, než když jsme rozklepaní. Každá výhra nám vlévá sílu do žil a hraje se nám lépe,“ poznamenal.

Ve čtyřčlenné baráži hrají dva extraligové a dva prvoligové celky. „Je to prolínací soutěž a těžko se porovnávají jednotliví soupeři. Celky z extraligy jdou do ní s pesimismem z průběhu sezony a naopak prvoligoví plní optimismu a sebevědomí z postupu do baráže, v níž mohou jen získat. Špatně se to srovnává a tento fakt vyrovnává kvality týmů,“ uzavřel hráč s číslem 44 po čtvrté výhře Dynama v řadě.